nujaunujau
pirms 6 gadiem
Autors savu viedokli (to daļu, kas tieši neattiecas uz grāmatu) izteicis tik galēji vispārināti, ka pilnīgi izklausās pēc personiskas sāpes. Bet vienmēr taču var izvēlēties citu attieksmi pret lietām? Vīd šausmīga atkarība no sabiedrības viedokļa un neganta vēlme būt "mūsdienīgam", t.i., stereotipu vairošana. Kam tas ir vajadzīgs, un vai tas ir atbildīgi? Domājot par 4.varas ietekmi uz sabiedrisko domu, būtu jāatceras, ka rakstītais vārds ietekmē cilvēkus, kas to lasa. Un varbūt ir kādi, kas Sīļa viedokli atkārtos tālāk - jo ne visiem būs savas domas par šo tēmu.

Circus Maximus
pirms 6 gadiem
Savu pozīciju Rubeņa kungs pamato Jaunajā Derībā, kur nav atrodams neviens Jēzus izteikums par homoseksualitāti kā šķērsli dvēseles ceļā pie Dieva. (Kaut kas tik nozīmīgs noteikti būtu pieminēts, bet, ja nav, tad nav pamata tā uzskatīt.) Kristietības fundamentāli humānistiskā ievirze ļauj pacelties pāri konkrētām seksualitātes izpausmēm, fokusējoties uz tās garīgo aspektu. Homoseksualitāte ir jāpieņem kā daļa no Dieva pasaules, atturoties no vērtējošas attieksmes: "[..] mums jāmācās pazemīgi pieņemt tos cilvēka esības variantus, ar kuriem sastopamies.


Vispār jau Jēzus nav arī neko teicis par monogāmas laulības nepieciešamību. Tik norādījis, ka cita vīra sievu nav labi iekārot, t.i. vairāk īpašuma tiesību plāksnē.

kuģis
pirms 6 gadiem
Diezgan daudzi tā runā, varbūt konstatē faktu, paskatoties apkārt, tas skaitās tik pārsteidzoši, ka pelnījis divas domuzīmes? Protams, ka daudzi, kuri šī vispārējā kultūras procesa ietvaros iekrīt tajā fizioloģisko vajadzību apmierinātāju sadaļā, negrib dzirdēt kaut kādu morālu savas darbības izvērtējumu.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!