Teksti
23.04.2014

Šekspīrs bija latvietis

Komentē
0

Interneta žurnāls Satori.lv sadarbībā ar Britu padomi Latvijā un NORVIK Banku, Viljama Šekspīra 450. jubilejas gada ietvaros martā izsludināja literāru leģendu konkursu "Šekspīrs bija latvietis", kurā ar leģendu, mītu, konspirāciju teoriju, anekdošu, tautas pasaku, reliģisku vai antireliģisku sacerējumu, vēstures hroniku, dažādu valstu kriminālpolicijas un izlūkdienestu apkopotās informācijas palīdzību bija jāpierāda pasaulslavenā autora saistību ar Latviju.

Konkursam "Šekspīrs bija latvietis" bija iesniedzams oriģināls literārs darbs, kurā tiek "pierādīta" Šekspīra saistība ar Latviju. Iesniedzamo darbu žanrs nav noteikts – tas var būt stāsts, pasaka, eposs, poēma, sonets vai izraksts no vecas pavārgrāmatas.

Publicējam 10 labākos darbus, kas tiek izvirzīti lasītāju balsojumam ar sociālā tīkla "Facebook" pogas "Like" palīdzību (lai piedalītos balsojumā, jums ir jābūt reģistrētam "Facebook" tīklā). Visvairāk lasītāju balsu ieguvušā stāsta autors balvā saņems Britu padomes Latvijā sarūpētas biļetes uz "Shakespeare's Globe" teātra izrādi Dailes teātrī, kas tiks demonstrēta šā gada 19. maijā. Īpaša Britu padomes Latvijā, interneta žurnāla "Satori.lv" un "Norvik" bankas izveidota žūrija izvēlēsies savu favorītu, kuram balvā tiks pasniegts e-grāmatu lasītājs "Amazon Kindle".

10 finālā iekļuvušie konkursa darbi:

Raivis Vilūns: 2216. gads

Reinis Lillais: BBC BREAKING NEWS

Sandra Vensko: Trīsuļojošā spāre, jeb fantastisks notikums Piltenes pilī

Sarmīte Balode: Šekspīra misija

Līga Gutāne: Vilnis Viljams Šekspīrs

Anete J: Šekspīrs bija latvietis

Inese Tālmane: Šekspīrs BIJA latvietis

Kristiāna Štrāle-Dreika: Vai @Sekspirs bija latvietis? #tviterapskati

Miks Koljērs: The Truth About William

Miranda Pizanio: Kā jums tīk

 

Lasītāju balsojums

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!