Aktualitātes
15.01.2019

Savu kandidatūru Eiroparlamenta vēlēšanās piesaka "Satori" autors Ivars Ijabs

Komentē
3

Pirmdien, 14. janvārī, par dalību Eiropas Parlamenta vēlēšanās paziņojis "Satori" politisko procesu komentētājs Ivars Ijabs, kurš vēlēšanās startēs no "Attīstībai/Par!" saraksta.

"Dalība Eiropas Savienībā mums nozīmē ne tikai naudu, bet, vissvarīgākais, iespēju spēlēt pasaules valstu augstākajā līgā," paziņojumā sociālajos tīklos raksta Ijabs, norādot, ka Eiropa šobrīd atrodas lielu izvēļu priekšā: "Vai nu mēs ejam uz priekšu Eiropas integrācijā, labojot pieļautās kļūdas, vai arī mēs sākam būvēt jaunas sienas, vairojam neuzticēšanos un nojaucam visu iepriekš sasniegto."

"Protams, ir virkne nepārprotamu kļūdu, kuras Eiropai jālabo, – gan efektīvas robežu kontroles, gan sociālās nevienlīdzības, gan citās jomās. Taču vēl bēdīgāk, ka šodien sevi daudz kur piesaka politiķi, kuri vēlas sagraut to, ko paši nav būvējuši, kuri tirgojas ar bailēm un sazvērestības teorijām, lai tikai ieriebtu Eiropai, – beigu beigās ieriebjot paši sev un saviem vēlētājiem, par lielu prieku Eiropas nelabvēļiem visur pasaulē. Pret to, manuprāt, ir jāvēršas katram Latvijas patriotam. Un arī man tas nav vienalga – vispirms jau tādēļ, ka es jūtu personisku atbildību pret saviem bērniem, pret saviem studentiem, pret visu jaunāko paaudzi, kura ir pelnījusi dzīvot labāk, nevis sliktāk kā mēs," savu lēmumu kandidēt pamato Ijabs.

Ivars Ijabs līdz šim politikā nav iesaistījies, bet strādā kā asociētais profesors Latvijas Universitātē un pētnieks LU Sociālo un politisko pētījumu institūtā, ir vairāku grāmatu autors, redaktors un tulkotājs, moderē politiskās diskusijas, ir vadījis politiskas ievirzes radio raidījumu, kā arī piesaistījis plašu lasītāju skaitu, regulāri publicējoties dažādos medijos, tostarp interneta žurnālā "Satori". Starp viņa populārākajiem rakstiem "Satori" ir komentārs par pretrunīgi vērtēto Katalonijas referendumu, raksts par politkorektumu Latvijā, viedoklis par ieceri publiskot visu sabiedriskajā sektorā strādājošo algas un citas publikācijas, kuras var izlasīt šeit.

Kārtējās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas Latvijā notiks sestdienā, 2019. gada 25. maijā. Latvija šajās vēlēšanās ir viens vēlēšanu apgabals, un Eiropas Parlamentā no Latvijas būs jāievēl astoņi deputāti.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
3

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!