Aktualitātes
14.02.2018

"Satori" sadarbībā ar "Latvijas simtgades biroju" laiž klajā žurnālu "Simtgade"

Komentē
0

"Satori" sadarbībā ar "Latvijas valsts simtgades biroju" izdevis šogad pirmo žurnāla "Simtgade" laidienu latviešu un angļu valodā. Tas bez maksas pieejams Latvijas valsts simtgades informācijas centrā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (Mūkusalas ielā 3, Rīgā), kultūras un sabiedriskās iestādēs, skolās. Žurnālu saņems un tas būs pieejams ikvienā Latvijas bibliotēkā.

Žurnālā "Simtgade" lasāmas rubrikas "Vēsture", "Simtgades labākās filmas", "Šodien pirms simts gadiem", "Komikss", "Literatūra", "Dzeja", "Retrospekcija" un citas. Lasītāju uzmanībai piedāvāti vēsturiskie raksti par Latvijas valsts tapšanu, par teātra dzīvi Valkā 1918. gada janvārī, intervija ar rakstnieci Noru Ikstenu, kuras romāns "Mātes piens" ir iztulkots angļu valodā un tiks prezentēts Londonas grāmatu tirgū, kur Latvija līdztekus Lietuvai un Igaunijai mūsu valstu simtgadē ir goda viesu statusā. Tāpat žurnālā lasāmi komiksi par Latvijas rakstniekiem #iamintrovert, feļetons, kas veltīts Latvijas literatūras nozarei, sniegts ieskats notikumu programmā līdz aprīlim un plašāka informācija par spilgtākajiem notikumiem.

"Jubileju vērtība drīzāk ir tajā, ka apaļš cipars liek apstāties un padomāt par to, kas īsti ir noticis, ko tu esi sasniedzis, ko vēlies nākotnē. Latvijas simtgade, šķiet, tāda pilngadība vien ir un dod mums iespēju atskatīties uz savu tapšanu, nojaust savu kļūšanu par to, kas mēs esam, apzināties savu spēku un ambīcijas, savu iespēju robežas un noformulēt priekšstatu par sevi," žurnālā raksta Ilmārs Šlāpins.

"Un arī tas ir svarīgi – saprast, ka cilvēka cienīgu dzīvi nevar saņemt dāvanā: ne no svešas lielvaras, ne no savas nabaga valdības. Cilvēka cienīgu dzīvi nepieciešams sākt ik dienas. Un uz valsti tas attiecas vēl daudz lielākā mērā. Šis Latvijas valsts simtgades žurnāls ir tikai mazs solis pretī tam, lai mēs padomātu, ko īsti saprotam, kad sakām – Latvija," pauž I. Šlāpins.

Plānots, ka šogad tiks izdoti vēl trīs žurnāli. Žurnāla digitālā versija latviešu valodā pieejama šeit, angļu - šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!