Aktualitātes
08.02.2019

"Satori" piektdienas vakara simpozijā aicina diagnosticēt Eiropas neirozes

Komentē
0

Piektdien, 15. februārī, interneta žurnāls "Satori" sadarbībā ar Eiropas Parlamenta biroju Latvijā un Eiropas Kustību Latvijā aicina uz simpoziju "Eiropas neirozes", kas ar priekšlasījumiem, diskusiju, privātiem dueļiem un muzikālu noformējumu norisināsies Kaņepes kultūras centrā.

15. februārī sāksies 100 dienu atskaite līdz Eiropas vēlēšanām Latvijā, tāpēc simpozijs rosinās domāt par Eiropas vērtībām un iespējām tās saglabāt. "Divdesmitā gadsimta otrajā pusē Eiropas ideja ļāva kontinentam pacelties pāri pagātnes kašķiem un kariem, definēt brīvības laukumu, kas visiem kopīgs, cienīt citādo un nojaukt robežas. Šodien no jauna tiek būvēti mūri, apsaukāti svešie un aizvainojums ir kļuvis par valūtu politikā. Uz šī fona šogad notiks Eiroparlamenta vēlēšanas, un ir pamats satraukumam, ka, eiropiešiem esot pasīviem, kontinenta idejas ilgtspēja ir apdraudēta. Simpozijā "Eiropas neirozes" analizēsim eiropiešu attieksmi pret kopīgo dzīves telpu, un iespējām to pasargāt no korozijas," tā vakara vadītāja un žurnāliste Rita Ruduša.

Vakars sāksies ar trim priekšlasījumiem par tēmu "Vai Eiropas vērtības ir pašsaprotamas?" Ar saviem redzējumu iepazīstinās aktīviste un publiciste Linda Curika, filozofs Igors Gubenko un publiciste un pētniece Sandra Mētra.

Turpinājumā notiks Ritas Rudušas vadīta diskusija "Eiropas neirozes", kurā piedalīsies reperis ansis, publiciste un dramaturģe Anete Konste, aktīvists un tēvs Lauris Bokišs, muzeja "Ebreji Latvijā" vadītājs Iļja Ļenskis, kā arī eksperimentālā kārtā paneļdiskusijā piedāvāsim piedalīties vienam cilvēkam no skatītāju rindām.

Simpozija noslēgumā sarunas un dueļus būs iespējams turpināt, baudot atspirdzinājumus un uzkodas DJ Henrika Eliasa Zēgnera muzikālā noformējuma pavadījumā.

Pasākums norisināsies 15. februārī plkst. 18:00 Kaņepes kultūras centrā. Uz pasākumu laipni gaidīts ikviens interesents, un ieeja tajā ir brīva. Gan priekšlasījumi, gan diskusija pēc tam būs lasāma "Satori.lv".  Pasākuma Facebook lapa atrodama šeit, bet oficiālais tēmturis ir #ŠoreizEsBalsošu.

Pasākumu atbalsta SIA "Eirovīns".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!