Aktualitātes
27.08.2019

"Satori" netradicionālas formas diskusijā spriedīs par bibliotēkas nākotni

Komentē
0

Sestdien, 31. augustā, plkst. 13:00 interneta žurnāls "Satori" aicina uz publisku diskusiju Latvijas Nacionālajā bibliotēkā "Lappuses vai pikseļi – kādai būt rītdienas bibliotēkai?". Diskusiju vadīs Rita Ruduša, un tajā piedalīsies pieci eksperti.

Bibliotēkas uzdevumu saraksts aug un sazarojas – mobilitāte darba tirgū no tās pieprasa pieaugošu ieguldījumu mūžizglītībā, tehnoloģiju attīstība liek pārdefinēt infrastruktūru un pakalpojumus, klimata pārmaiņas pieprasa aktīvu darbu zaļas vides un domāšanas veidošanā. Vienlaikus nemainīgs saglabājas uzdevums glabāt un komunicēt vēsturi. Kā bibliotēkai apvienot tradīciju glabātājas un mobilas un digitālas sabiedrības iedvesmas avota lomas?

Īpaša uzmanība diskusijā tiks veltīta bibliotēkai kā telpai, cilvēka attiecībām ar bibliotēku un tās saturu. Diskusija notiks netradicionālā formā, tās klausītājus gaida šokējoši notikumu pavērsieni.

Sarunu vadīs žurnāliste un mediju speciāliste Rita Ruduša, tajā piedalīsies radošā direktore un reklāmiste Una Rozenbauma, vēsturnieks Gustavs Strenga, dizaina domātāja Jeļena Solovjova, sociālās psiholoģijas pētnieks Ivars Austers, kā arī dzejnieks un literatūrzinātnieks Ivars Šteinbergs.

Diskusija notiks LNB izstāžu zālē, un uz to laipni aicināti visi interesenti, bet sarunā izskanējušais rakstiskā veidā pēcāk tiks publicēts interneta žurnālā "Satori". Šī diskusija ir viens no Latvijas Nacionālās bibliotēkas simtgades svinību pasākumiem.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!