Izrādes "Par tēviem" publicitātes foto
 
Aktualitātes
16.01.2019

Satori iesaka: sešas gaidītas pirmizrādes Latvijas teātros

Komentē
0

Piedāvājam izlasi ar sešām intriģējošām izrādēm, kas šobrīd top Latvijas teātros.

1. "Perturbons"
Pirmizrāde 26. janvārī Rīgas cirkā

"Jūs nezināt, kas ir Perturbons? Neviens jums to vēl nav pastāstījis? Tas ir kas vēl noslēpumaināks un biedējošāks par vakcīnām, tārpu vēderā un vidusauss iekaisumu reizē. Perturbons ne tikai rada normālās gaitas traucējumus mūsu pasaulē, rausta internetu un atšālē kolu, bet ir saistīts arī ar mūsu stiprākā, priecīgākā un atsperīgākā kolēģa pazušanu." Šādi savu pirmo izrādi bērniem "Perturbons" piesaka jaunā un daudzsološā teātra apvienība "Kvadrifrons", aicinot mazos skatītājus un viņu vecākus palīdzēt atrast pazudušo biedru un novērst Perturbona radītās nejaucības.

2. "Par tēviem"
Pirmizrāde 3. februārī Latvijas Nacionālajā teātrī

Februāri Latvijas Nacionālajā teātrī iesāks Elmāra Seņkova un septiņu teātra aktieru sadarbībā topošā izrāde "Par tēviem", kurā radošā grupa reflektēs par tēva lomu cilvēka dzīvē. "Tēva nozīme katram no mums dzīvē bijusi dažāda. Mūsu galvenie varoņi pārtapuši tēlos, epizodēs un... dziesmās. Mēs nestāstīsim biogrāfijas, bet kā mozaīkā veidosim skaudri poētisku bildi, kurā ir viss – skumjais, smieklīgais, traģiskais, rupjais (jā, izrādē skanēs arī necenzēta leksika), bērnišķīgais un nekaunīgais," teikts gaidāmās izrādes anotācijā.

3. "Ceļojums uz ziemeļiem"
Pirmizrāde 6. februārī Latvijas Nacionālajā teātrī

Savukārt izlauzties no "ikdienas vienmuļības, mietpilsonības un sīkumainības" kopā ar komponistu Jēkabu Nīmani un diviem Kārļiem – Vērdiņu un Skalbi – februārī aicinās izrāde "Ceļojums uz Ziemeļiem", kas turpina Nacionālā teātra LMT Jaunās zāles eksperimentālo izrāžu ciklu, izmēģinot mūzikas dažādās iespējas teātrī.

4. "Baltiešu gredzens"
Pirmizrāde 7. februārī Latvijas Nacionālajā teātrī

Tikmēr dramaturģe Inga Ābele un režisors Viesturs Kairišs Latvijas Nacionālajā teātrī strādā pie izrādes "Baltiešu gredzens", kuras pamatā ir tāda paša nosaukuma Zigfrīda fon Fēgezaka romānu tetraloģijas ceturtā daļa – viens no retajiem literārajiem darbiem, kurā dzīve Latvijā tiek tēlota no vācbaltieša skatpunkta. Tā darbība notiek 1939. gadā un seko Aurelam, kurš pēc pasaules klejojumiem atgriežas mājās Latvijā un satiek savu mīlestību, reiz jaunībā apjūsmotās un klusībā iecerētās Varinkas meitu Madelēni. Visu maina Hitlera uzsaukums vāciešiem atgriezties vēsturiskajā dzimtenē.

5. "Valoņas nakts"
Pirmizrāde 15. februārī Valmieras teātrī

Savukārt Valmieras teātris februārī piedāvās Latvijas skatītājiem jau labi pazīstamā Lietuvas viesrežisora Rolanda Atkočūna izrādi "Valoņas nakts" – stāstu par pasaules slavenāko mīlētāju Donu Žuanu, kura piecas mīļākās uzaicinātas uz pili Normandijas nekurienē, katrai cerot, ka pēc šīs nakts slavenais pavedējs apprecēs tieši viņu. Galvenajā lomā – Imants Strads.

6. "Kazanova"
Pirmizrāde 14. februārī Latvijas Leļļu teātrī

Visbeidzot Valentīndienā Latvijas Leļļu teātrī pirmizrāde gaidāma režisora Ģirta Šoļa muzikālajai marionešu komēdijai par citu slavenu pavedēju – Kazanovu. "Kas tad Kazanova īsti bija – biseksuāls superpavedējs? Garīdznieks, karavīrs, vijolnieks, bibliotekārs, spiegs, spēlmanis vai varbūt meistarīgs lubeņu rakstnieks, kurš spējis radīt leģendu, kas folklorizējusies barona Minhauzena cienīgos apmēros? Ko mēs īsti zinām par šo neparasto apgaismības laikmeta supervaroni?" izrādes pieteikumā vaicā radošā komanda.

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!