Aktualitātes
05.02.2019

Satori iesaka: pieci kultūras notikumi zinātkārajiem

Komentē
0

Šonedēļ piedāvājam izlasi ar pieciem kultūras notikumiem, kas paplašinās apvārsni.

1. Otrdien galerijā "MuseumLV" notiks gleznotājas Sandras Krastiņas lekcija par sievietes attēlojumu Rietumeiropas mākslā. Kāds raksturs, kādas sociālās lomas, kāds skaistuma etalons maskulīnās dominantes sabiedrībā tika atvēlēts sievietei? Ko saskatām mākslinieka-vīrieša radītajos sievietes tēlos? Kā mainījusies sievietes tēla prezentācija mākslinieces-sievietes darbos? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem varēs uzzināt, neformālā gaisotnē malkojot vīnu.

2. Trešdien kinoteātrī "Splendid Palace" turpināsies kinolektorijs "Tas, ko tu nedrīksti nezināt XIV", kas šogad ar filmām un ekspertu stāstījumiem pirms tām izzina ilūziju kino. Trešajā seansā kinozinātnieka Viktora Freiberga vadībā varēs iepazīt filmu "Aplamā kustība", kas ir ne tikai otrais darbs Vima Vendersa ceļa filmu triloģijā, bet arī aktrises Nastasjas Kinski debija kino.

3. Trīs dienas, no ceturtdienas līdz sestdienai, "RIXC galerijā" notiks dāņu mākslinieka Jakoba Remina 48 stundu robotu mūzikas pasākumu cikls "Automatizētā utopija", kurā varēs iepazīt tehnoloģiju ģenerētu mūziku, kā arī kopā ar mākslinieku un ekspertiem pētīt skaņu kā kopienu vienojošu un aprūpējošu līdzekli.

4. Ceturtdien izstāžu zāles "Arsenāls" Radošajā darbnīcā skatāmās mākslinieču Annas Ceipes, Vikas Ekstas un Līgas Spundes kopizstādes "MELOS" ietvaros notiks kinozinātnieces Ingas Pērkones lekcija par melodrāmu kino, kurā pētniece melodrāmu atklās kā īpašu māksliniecisku skatījumu uz pasauli.

5. Savukārt piektdien Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstādi "Portrets Latvijā. Sejas izteiksme" iedzīvinās mākslas zinātnieks Jānis Kalnačs, kurš stāstīs par Otrā pasaules kara laikā zudušajiem portretiem, pievēršoties gan ļoti pazīstamu mākslas vērtību likteņiem, gan cilvēku, viņu iedzīves un šķiršanās stāstiem.

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!