Aktualitātes
01.03.2019

Satori iesaka notikumus "Latvijas Grāmatu izstādē 2019"

Komentē
0

No 1. līdz 3. martam Ķīpsalā norisinās ikgadējā "Latvijas Grāmatu izstāde", kuras programmā iekļautas tikšanās ar rakstniekiem, lasījumi, diskusijas un citi ar grāmatām, to izdošanu, tulkošanu un lasīšanu saistīti pasākumi. Satori piedāvā izlasi ar, mūsuprāt, interesantākajiem no tiem.

1. Saruna ar rakstnieku Svenu Kuzminu par romānu "Hohma"
Piektdien, 1. martā, plkst. 15:00 "Rakstnieka viesistabā"

"Dienas Grāmata" aicina tikties ar Svenu Kuzminu, kas pazīstams kā teātra "Nerten" režisors un aktieris, radio raidījuma "Cienījamie lasītāji. Etīdes par literatūru" veidotājs, kā arī rakstnieks. Viņa stāstu krājums "Pilsētas šamaņi" izpelnījies atzinību gan Latvijā, gan ārzemēs, savukārt "Hohma" ir autora pirmais romāns.

2. Diskusija "Grāmata kā mākslas darbs"
Piektdien, 1. martā, 17.00 uz Lielās skatuves

Līdzīgi kā ar vinila platēm, interese par grāmatām kā mediju mūsdienās mainās – no informācijas nesēja tā ir kļuvusi par patstāvīgu mākslas izpausmi. Par grāmatu mākslu svētdien uz Lielās skatuves RIBOCA programmu direktora Kaspara Vanaga vadībā sarunāsies ar "Self Publish Riga" kuratore Evita Goze un tekstgrupas "Орбита" redaktori Vladimirs Svetlovs un Anna Volkova.

3. Tikšanās ar Eiropas Savienības balvas literatūrā laureātu, igauņu rakstnieku Pāvo Matsinu un tulkotāju Maimu Grīnbergu
Sestdien, 2. martā, plkst. 14:00 Rakstnieka viesistabā

Pašas Matsinova (īstajā vārdā ir Pāvo Matsina) tikko latviski izdotais romāns "Gogoļa disko" apbalvots ar Igaunijas Kultūrkapitāla literatūras balvu un Eiropas Savienības Literatūras balvu, savukārt viņa 2016. gadā latviski iznākušais romāns "Rīgas zilā gvarde" ir mūsdienu Latvijā visvairāk recenzētā igauņu grāmata. Sestdien ar rakstnieku sarunāsies tulkotāja Maima Grīnberga.

4. Tulkotājas Daces Meieres tikšanās ar lietuviešu rakstniece Undini Radzevičūti
Svētdien, 3. martā, plkst. 11:00 Rakstnieka viesistabā

Vēl viena Eiropas Savienības Literatūras balvas laureāte no kaimiņvalstīm ir lietuviešu rakstniece Undine Radzevičūte, kam nupat latviski iznācis romāns "Asinis zilas, debesis pelēkas". Ar Radzevičūti sarunāsies tulkotāja Dace Meiere.

5. Tikšanās ar LRS laikraksta "konTEKSTS" veidotājiem un autoriem
Svētdien, 3. martā, plkst. 13:00 Rakstnieka viesistabā

Ar saukli "Nemeklē zemtekstu – labāk konTEKSTU!", svētdien "Rakstnieka viesistabā" notiks tikšanās ar laikraksta "konTEKSTS" veidotājiem un autoriem. Tajā prozas fragmentus un dzeju lasīs Pauls Bankovskis, Lilija Berzinska, Kristaps Vecgrāvis un jaunie autori – rubrikas "Laboratorija" veidotāji.

6. Režisores Rozes Stiebras stāsts par multfilmas "Saule brauca debesīs" varoņiem
Svētdien, 3. martā, plkst. 14:15 "Jautrajā lasītavā"

Leģendārās animācijas filmu režisores Rozes Stiebras filma "Saule brauca debesīs" vēsta par Saules un Mēness meitiņu, kas tiek nozagta ķekatu jampadracī un kuru izglābt dodas Nabašnieks, Meitene un Brālītis, ceļā stājoties pretī gan mošķiem un ērmiem, gan pašu bailēm un slinkumam. Vairāk par šiem varoņiem un viņu piedzīvojumiem tikšanās laikā pastāstīs pati režisore.

7. Tikšanās ar grāmatas "Vēja Vīrs un mēs" autori, rakstnieci Andru Manfeldi
Svētdien, 3. marts, plkst. 15:15 "Jautrajā lasītavā"

Rakstniece Andra Manfelde izklaidēs mazos un lielos lasītājus ar bildēm un stāstiem no savas Ventspilij veltītās grāmatas "Vēja Vīrs un mēs", kas iesākusi apgāda "Latvijas Mediji" pilsētām veltīto grāmatu sēriju.

Ar pilnu Latvijas Grāmatu izstādes 2019 programmu var iepazīties šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!