Aktualitātes
15.01.2019

Satori iesaka: četras jaunas izstādes, ko apskatīt šonedēļ

Komentē
0

"Nē!Māksla", melodrāmas pasaule, ieskats mākslinieka galvā un kādas drosmīgas vecmāmiņas stāsts – iesakām četras jaunas un rosinošas izstādes, kas šonedēļ skatāmas Rīgā.

1. Izstāde "Boriss Lurje un NO!art"
No 12. janvāra mākslas muzejā "Rīgas Birža"

Kopš pagājušās nedēļas mākslas muzejā "Rīgas Birža" skatāmi provokatīvās Ņujorkas mākslinieku kustības "NO!art" dalībnieku darbi, kas tapuši pagājušā gadsimta otrajā pusē kā protests pret mākslas komercializācijas tendenci. Izstādes centrā ir leģendārās mākslas personības Ģertrūdes Stainas domubiedrs, bijušais rīdzinieks Boriss Lurje, kurš ir viens no kustības iniciatoriem un spilgts tās pārstāvis.

2. Annas Ceipes, Vikas Ekstas un Līgas Spundes kopizstāde "Melos"
No 18. janvāra izstāžu zāles "Arsenāls" Radošajā darbnīcā

Triju jaunās paaudzes mākslinieču kopizstāde "Melos", kas šonedēļ tiks atklāta izstāžu zāles "Arsenāls" Radošajā darbnīcā, caur ironijas prizmu pēta melodrāmas žanru, aicinot iejusties kādas melodrāmas varoņa galvenajā lomā un uzdot sev jautājumu – kad tu pēdējo reizi piedzīvoji filmas vērtu mīlas ainu?

3. Latvijas Mākslas akadēmijas studentu izstāde "Skaties. Redzi"
No 18. janvāra Latvijas Mākslas akadēmijas aulā

LMA mākslas zinātnes studentu veidotās izstādes pamatā ir doma par mākslas vērošanu, skatītāja un mākslinieka attiecībām, kā arī pārdomas par to, vai skatītājam nepieciešams redzēt mākslas radīšanas procesu. No LMA studentu un pasniedzēju radošā procesa liecībām izveidota instalācija, kas attēlo mākslinieka darbību un ietekmes, ļaujot skatītājam šķietami ielūkoties mākslinieka galvā vai ieraudzīt mākslu no iekšpuses.

4. Ninas Korhonenas izstāde "Anna – Amerikas vecmāmiņa"
No 18. janvāra Latvijas Fotogrāfijas muzejā

Tāpat šajā nedēļā jaunu izstādi piedāvās Latvijas Fotogrāfijas muzejs, kur būs skatāms zviedru fotogrāfes Ninas Korhonenas fotostāsts "Anna – Amerikas vecmāmiņa" – personisks un humora caurstrāvots veltījums mākslinieces mīļotajai vecmāmiņai Annai, kura 1959. gada pavasarī piepildīja savas dzīves sapni un viena pati tikai ar pāris simtiem dolāru kabatā un ar nelielām angļu valodas zināšanām devās ar lidmašīnu uz Ņujorku.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!