Aktualitātes
08.01.2019

Satori iesaka: 5 jaunas filmas, kas balstītas uz patiesiem notikumiem

Komentē
0

Iesakām piecas jaunas, bet jau atzinību guvušas filmas, kas apliecina – dzīve pārspēj arī vispārdrošāko iztēli.

1. "Silvio"
Piektdien, 11. janvārī, plkst. 18:00 "Splendid Palace"

Itāļu kino meistars Paolo Sorentīno vislabāk zināms ar filmu "Dižais skaistums", kurā viņš portretē Romas elites vētraino bohēmu un bezcerību, kā arī ar seriālu "Jaunais pāvests" ar Džūdu Lovu galvenajā – pirmā amerikāņu pāvesta – lomā. Sorentīno jaunākā darba, kas no šīs nedēļas skatāms Latvijas kinoteātros, centrā ir Silvio Berluskoni, ilggadējais un skandalozas slavas apvītais Itālijas premjerministrs, kura ārēji spožā dzīve ar "greznu orģiju, kokaīna un seksa lavīnu" slēpj vientulību un tukšumu.

2. "Van Gogs. Pie mūžības vārtiem"
Piektdien, 11. janvārī, plkst. 18:15 "Splendid Palace"

Tāpat šonedēļ uz lielajiem ekrāniem Latvijā nonāk amerikāņu režisora Džuliana Šnābela ("Skafandrs un tauriņš") jaunākā filma "Van Gogs. Pie mūžības vārtiem", kurā aktieris Vilems Defo dokumentē izcilā un sarežģītā gleznotāja dzīves pēdējos mēnešus 1890. gadā Ovēras pilsētā Francijā, kurp van Gogs devās, lai stiprinātu savu trauslo nervu sistēmu. Filma jau izsaukusi vērā ņemamu ažiotāžu, jo piedāvā jaunu versiju par gleznotāja nāvi, kas, kā tika uzskatīts līdz šim, bijusi pašnāvība.

3. "Narkokurjers"
Sestdien, 12. janvārī, plkst. 20:45 "Splendid Palace"

Holivudas kino veterāna Klinta Īstvuda jaunākā filma "Narkokurjers" tapusi, iedvesmojoties no žurnāla "The New York Times" raksta par deviņdesmitgadīgo Leo Šarpu, 2. Pasaules kara veterānu, kurš, iesaukts par "Vectēvu", darbojās kā narkokurjers Meksikā ietekmīgākajā Sinaolas kartelī. Galveno lomu filmā atveido pats Īstvuds, savukārt citās lomās ir aktieri Bredlijs Kūpers, Lorenss Fišbērns, Daiena Viesta, kā arī Maikls Penja, kurš Meksikas narkokarteļa atmaskošanā iesaistītu ASV Narkotiku apkarošanas pārvaldes aģentu atveido ne tikai šajā filmā, bet arī uz patiesiem notikumiem balstītā "Netflix" seriāla "Narcos" jaunākajā sezonā.

4. "Bohēmista rapsodija"
Sestdien, 12. janvārī, plkst. 15:00 "Splendid Palace"

Filma, kas nupat atzīta par labāko "Zelta globusu" ceremonijā un ir nopietna pretendente uz "Oskara" balvu martā, stāsta par grupas "Queen" un tās leģendārā solista Fredija Merkūrija (Rami Maleks) galvu reibinošo ceļu uz panākumiem, kā arī par grupas atrašanos uz izjukšanas robežas Merkūrija nekontrolējamā dzīvesveida dēļ un atkalapvienošanos koncertam "Live Aid", kas tiek uzskatīta par vienu no izcilākajām uzstāšanās reizēm visā rokmūzikas vēsturē.

5. "Roma"
Straumēšanas servisā "Netflix"

Kopš decembra tiešsaistes straumēšanas servisā "Netflix" skatāma vēl viena potenciālā "Oskara" laureāte, meksikāņu režisora Alfonso Kuarona melnbaltā filma "Roma", par kuru Kuarons saņēma veselas divas "Zelta globusa" balvas. Tā vēsta par kādas vidusslānim piederīgas ģimenes dzīvi Meksikas galvaspilsētā Mehiko pagājušā gadsimta 70. gados, bet par galvenās varones, ģimenes kalpones un bērnu aukles, prototipu kļuvusi paša režisora aukle, ko izcili atveido neprofesionālā aktrise Jalica Apričio.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!