Photo by Miguel Bruna on Unsplash
 
Aktualitātes
27.11.2018

"Satori" iesaistās akcijā "16 dienas pret vardarbību"

Komentē
0

Vakar, 25. novembrī, visā pasaulē sākās akcija "16 dienas pret vardarbību", kuras laikā arī interneta žurnāls "Satori" sadarbībā ar Labklājības ministriju caur publikāciju sēriju mudinās attīstīt diskusiju par vardarbību pret sievietēm.

25. novembris ir starptautiskā diena pret vardarbību pret sievietēm, 10. decembris – Starptautiskā cilvēktiesību diena, savukārt periods starp 25. novembri un 10. decembri ir "16 dienas pret vardarbību", kura laikā notiek dažādi pasākumi, lai pievērstu uzmanību vardarbībai pret meitenēm un sievietēm un cīnītos pret to.

Šogad "16 dienās pret vardarbību" sieviešu tiesību aizstāvji un eksperti rosina sabiedrību un politikas veidotājus runāt par vardarbību tieši un atklāti, aicinot "Sadzirdi arī mani!" un lietojot mirkļbirku #HearMeToo. Arī interneta žurnāls "Satori" šajā laikā piedāvās publikāciju sēriju, kas veltīta vardarbībai pret sievieti. Sēriju jau aizsācis Latvijas Universitātes pētnieces Ilzes Mileiko raksts "Izaicinājumi vardarbības mazināšanai un pētīšanai", kurā atrodams strukturēts un profesionāls skatījums uz vardarbības izpausmēm un atpazīšanu, savukārt ciklu turpinās rakstnieču Ingas Gailes, Daces Vīgantes un Janas Egles stāsti, kuros par vardarbību runāts caur mākslinieciskiem tēliem. Tāpat šajā laikā būs iespējams noskatīties videointerviju ar kognitīvi biheiviorālo psihoterapeiti, klīnisko psiholoģi Mariju Ābeltiņu, kas stāstīs par to, kā vardarbību atpazīt un pārtraukt, kā arī par speciālistu nozīmi vardarbības apturēšanā.

"Vardarbība pret sievieti ir tēma, par kuru mūsu sabiedrībā ir daudz vairāk mītu nekā izpratnes gan personiskā, gan institucionālā līmenī," uzskata "Satori" izdevēja, biedrības "Ascendum" vadītāja Antonija Skopa. "Daudziem šķiet, ka tā ir "ģimenes lieta", taču īstenībā tā ir visas sabiedrības problēma, jo vardarbība notiek un turpinās tāpēc, ka mēs ar savu klusēšanu, neieinteresētību un zināšanu trūkuma radītu bezdarbību to pieļaujam."

Jau vēstīts, ka, gatavojoties "16 dienām pret vardarbību", 23. oktobrī Kaņepes Kultūras centrā radošo profesiju pārstāvji – rakstnieki, dramaturgi, režisori, mākslinieki, aktieri, kuratori u.c. – piedalījās interneta žurnāla "Satori" un Labklājības ministrijas rīkotā seminārā "Māksla pret vardarbību", kas vērsa uzmanību uz vardarbību pret meitenēm un sievietēm un cīņu pret to. Seminārs tika rīkots ar mērķi padziļināt radošo profesiju pārstāvju zināšanas par vardarbību pret sievieti, tās cēloņiem un izpausmēm, lai šīs zināšanas varētu izmantot, radot mākslas darbus, kas pārliecinoši runā par šo problēmu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!