Aktualitātes
01.03.2019

"Satori" grāmatžurnāls Nr. 3 "Debesis un Elle"

Komentē
0

"Satori" grāmatžurnālā Nr. 3 "Debesis un Elle" publicēti gan Latvijas rakstnieku oriģinālliteratūras darbi, gan britu dzejnieka Viljama Bleika atdzejojumi, gan jauno mākslinieku ilustrācijas. To var iegādāties Jāņa Rozes grāmatnīcās visā Latvijā, grāmatnīcās "Valters un Rapa", grāmatnīcā "Nice Place telpa" (Kr. Barona iela 21a), kā arī rakstot uz [email protected].

Biedrības "Ascendum" izdotā literatūras almanaha jeb "Satori" grāmatžurnāla trešā numura tēma ir debesis un elle. Debesu un elles tēma aizgūta no britu dzejnieka Viljama Bleika dumpīgā darba "Debesu un elles laulība" (1790), kuru pilnā apjomā iespējams izlasīt jaunajā grāmatžurnālā. To latviešu valodā pagājušajā vasarā atdzejojuši Latvijas dzejnieki – Anna Auziņa, Inga Gaile, Kārlis Vērdiņš, Henriks Eliass Zēgners u.c.

Izdevumā lasāmi arī aizraujoši stāsti (to autori – Ieva Melgalve, Marija Luīze Meļķe, Dace Vīgante, Andrejs Vīksna u.c.) un miniatūri dokumentālās prozas darbi, kas apkopoti Paula Bankovska veidotā ciklā "Mazo lietu vārdnīca" (šķirkļu autori – Helga Tormane, Lote Vilma Vītiņa, Ieva Viese-Vigula u.c.). Katru literāro darbu papildina Latvijas jauno mākslinieku ilustrācijas, kas tapušas speciāli šim izdevumam sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas apakšnozares studentiem un viņu pasniedzēju Rūtu Briedi. Grāmatžurnāla redaktori ir Ilmārs Šlāpins, Pauls Bankovskis, Ieva Melgalve un Kārlis Vērdiņš. Dizainers – Aleksejs Muraško. Izdevumam ir arī divi dažādi vāki, no kuriem iespējams izvēlēties sev tīkamāko.

Foto: Ģirts Raģelis

"Šajā grāmatžurnālā apkopotie darbi tapuši vasaras nometnē Mazirbē, "Strautmaļu" lauku mājās meža vidū, kur rakstnieki, dzejnieki, publicisti un tulkotāji pieredzēja debesis un elli kopīgā radošā procesā, virtuves sarunās, strīdos un psihoģeogrāfiskos ceļojumos," par izdevuma tapšanu stāsta tā redaktors Ilmārs Šlāpins.

"Satori" grāmatžurnālu Nr.3 izdod biedrība "Ascendum", tā tapšanu atbalstījis Valsts kultūrkapitāla fonds, Kurzemes plānošanas reģions, "Arctic Paper", "Dardedze Hologrāfija", Latvijas Mākslas akadēmija un Juris Dreifelds personīgi.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!