Aktualitātes
11.01.2020

"Satori" diskutēs par dusmīgo un neredzamo jaunatni

Komentē
0

Trešdien, 15. janvārī, plkst. 19:00 Kaņepes kultūras centrā notiks "Satori" rīkota publiska diskusija "Es neko negribu, gribu visu!".

2019. gadā žurnāls "Time" par gada cilvēku atzina 17 gadus veco klimata aktīvisti Grētu Tunbergu. Kurā brīdī jaunietis kļūst par "pieaugušo" – iegūst spēju rīkoties un uzņemties atbildību? Cik liela ir jauniešu vara, un vai "pieaugušie" viņiem liek šķēršļus?

Kādas mūsdienās ir jauniešu attiecības ar sabiedrību un valsti, cik liela ir viņu iesaiste pilsoniskajos procesos? Cik daudz jaunieši zina par politiku, un vai vēlēšanu tiesības vajadzētu piešķirt no 16 gadu vecuma? Cik liela atbildība jauniešu izglītošanā par pilsonisko sabiedrību un politiku ir "pieaugušajiem" – vecākiem, politiķiem un skolām?

Par šiem un citiem jautājumiem "Satori" un biedrības "Eiropas Kustība Latvijā" rīkotajā diskusijā 15. janvārī Kaņepes kultūras centrā sarunāsies mūziķis un podkāsta "Pēdējā pilīte" veidotājs Jānis Krīvēns, publiciste Linda Curika, vidusskolniece un aktīviste Janta Paula Putniņa, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolotāja Daiga Zirnīte un biedrības "Eiropas Kustība Latvijā" prezidents Andris Gobiņš. Diskusiju vadīs "Satori" galvenais redaktors Henriks Eliass Zēgners.

Diskusija top sadarbībā ar biedrību "Eiropas Kustība Latvijā" un ir daļa no Kultūras ministrijas atbalstu saņēmušā projekta "Eiropas pēdas Latvijā 2019/2020". Ieeja bez maksas un iepriekšējas pieteikšanās.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!