Aktualitātes
03.08.2017

Satori ceļvedis festivālā "Laba Daba": 7 mākslinieki, ko nepalaist garām

Komentē
0

No 4. līdz 6. augustam Līgatnes pagasta "Ratniekos" jau devīto reizi notiks mūzikas festivāls "Laba Daba". Kā ierasts, esam sagatavojuši nelielu ceļvedi ar septiņiem māksliniekiem, kuru uzstāšanos vērts piedzīvot festivālā.

  1. "Ryga" un Kaspars Bindemanis (sestdien, 5. augustā, plkst. 3:00 uz "Suņa skatuves")

2003. gadā dibināto grupu "Ryga" teātra cienītāji atcerēsies no Dailes teātra izrādes "Izraidītie". Kopš tā laika mūziķi ar panākumiem darbojušies gan Latvijas, gan starptautiskajā mūzikā, ar savu dziesmu "Give Me Your Love" iekļūstot arī "Grammy" atlasē kategorijai "Labākais deju ieraksts". Kopš maija grupas sastāvam pievienojies arī multimākslinieks Kaspars Bindemanis.

  1. Imants Daksis (sestdien, 5. augustā, plkst. 20:00 uz "Eža skatuves"

Būdams dziesminieks, Imants Daksis kā galvenos spēles elementus izmanto akustisko ģitāri, balsi un ar kāju sistu ritmu, turklāt ir mūzikas un vārdu autors aptuveni 400 dziesmām latviešu valodā, kā arī vairākiem desmitiem dziesmu krievu un angļu valodā.

  1. "Ezeri" (piektdien, 4. augustā, plkst. 19:30 uz "Suņa skatuves")

Eksperimentālās mūzikas grupa "Ezeri" radusies 2016. gadā kā Miķeļa Putniņa soloprojekts, kas laika gaitā izaudzis par trio. Henriks Eliass Zēgners portālā "Satori" par pērn izdoto "Ezeru" debijas albumu "Ogle" raksta: "Ezeriem" ir potenciāls "izsisties" arī tālāk par šauriem bāriem un klubiem: viņu mūzika ir pietiekami oriģināla, lai raisītu interesi nopietniem klausītājiem. Viņu savrupība un patiesums valdzina."

  1. Arturs Skutelis un "Tvērumi" (sestdien, 5. augustā, plkst. 16:30 uz "Lāča skatuves")

Hip-hopa mākslinieka un literatūrzinātnieka Artura Skuteļa un dzīvas mūzikas grupas "Tvērumi" sadarbībā pērn tapa albums "Audums" – konceptuāls mūzikas ieraksts par kāda autora nāvi, kuras izmeklēšanā tiek atrasti dažādi audioieraksti – trīs skaņdarbu kopas jeb cikli, kas savīti vienotā vēstījumā.

  1. Etīžu teātris "Nerten" (sestdien, 5. augustā, plkst. 11:00 uz "Suņa skatuves")

2004. gadā dibinātajā etīžu teātrī "Nerten" darbojas divi draugi – dzejnieks un kultūras žurnālists Toms Treibergs un rakstnieks, gleznotājs Svens Kuzmins. Kopā viņi rada izrādes, kas sastāv no iepriekš iestudētām īsām etīdēm jeb skečiem, kuros vienlīdz būtiska loma ir gan humoram, gan cilvēka esamības absurdajai un nereti traģiskajai pusei.

  1. Nils Īle un "Kanisaifa" (svētdien, 6. augustā, 1:30 uz "Lāča skatuves")

Pasaules mūzikas grupa "Kanisaifa" izaugusi perkusionista Nila Īles mūzikas studijas radošajā vidē un transformējusies no grupas "Afroambient" – pirmās etnoperkusiju grupas Latvijā, kas darbojās no 2001. gada.

  1. "Tau" (svētdien, 6. augustā, plkst. 2:00 uz "Eža skatuves")

Fetsivālu iesakām noslēgt ar psihedēliskā roka orķestra "Tau" (Vācija) priekšnesumu. Tajā apvienojušies kādreizējais islandiešu psihedēliskā roka grupas "Dead Skeletons" dalībnieks Šons Nunuci un venecuēliešu multiinstrumentālists Džeralds Paskvalins. Kā raksta paši mūziķu, viņu skanējumu iedvesmojis Meksikas tuksnesis, kas saklausāms arī debijas EP "Virikuta".

Ar pilnu festivāla programmu var iepazīties šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!