Aktualitātes
30.09.2017

"Satori" aicina uz radošo tikšanos "Latvija dažādās valodās"

Komentē
0

Ceturtdien, 5. oktobrī, plkst. 19:00 Kaņepes Kultūras centra 2. stāva zālē notiks interneta žurnāla "Satori" rīkota radošā tikšanās "Latvija dažādās valodās", kurā sarunāsies seši Rīgā dzīvojoši un kultūras sfērā strādājoši citu tautību pārstāvji, savukārt vakara iesākumā gaidāma muzikāli-literāra performance. Ieeja pasākumā bez maksas.

Latvijas radošo telpu veido vairāku valstu, tautību, kultūru un uzskatu pārstāvoši mākslinieki. Vai viņu darbi vienmēr tiek pamanīti, viņu viedokļi – sadzirdēti? Septembrī interneta žurnāls "Satori" īsteno aktivitātes projekta "Latvija dažādās valodās" ietvaros – publicē intervijas ar Rīgā dzīvojošiem citu tautību pārstāvjiem un piedāvā lasītājiem ieskatu viņu radošajās izpausmēs recenziju vai publikāciju veidā. Savukārt kā projekta noslēgums iecerēts publisks pasākums, kurā satiksies visi projekta laikā iesaistītie personāži. Projekta mērķis ir iepazīstināt plašāku auditoriju ar Latvijā dzīvojošiem kultūras nozares pārstāvjiem, kuri pārstāv citu tautu kultūru, kā arī vairot izpratni par to, cik multikulturāla ir Rīgas un Latvijas radošā vide, kādu pienesumu tai spēj sniegt mākslinieki, kuriem ir cita kultūras pieredze.

Uz sarunu Kaņepes Kultūras centrā tiks aicināts kino režisors Aiks Karapetjans, komponists un pianists Platons Buravickis, dokumentālā kino režisors Vitālijs Manskis, dzejnieks un izdevējs Dmitrijs Kuzmins, tulkotājs Džeids Vils un teātra režisors Dmitrijs Petrenko.

Visas projekta ietvaros tapušās intervijas, publikācijas, kā arī vēlāk atšifrēta diskusija būs atrodama šeit.

Projekts "Latvija dažādās valodās" īstenots sadarbībā ar biedrību "Latvijas Pilsoniskā alianse" un Kultūras ministriju projekta "Par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu pilsoniskās sabiedrības attīstības un starpkultūru dialogu jomā" ietvaros. Projekta finansējuma avots ir Latvijas Republikas valsts budžets.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!