Aktualitātes
11.12.2018

"Satori" aicina diskutēt par to, kā mainījusies Latvijas sabiedrības attieksme pret bēgļiem

Komentē
0

Piektdien, 14. decembrī, plkst. 17:30 Ģertrūdes ielas teātrī (Ģertrūdes ielā 101a) notiks interneta žurnāla "Satori" rīkota diskusija "Cik atvērti mēs esam kļuvuši", kurā tiks uzdots jautājums – kā mainījusies Latvijas sabiedrības attieksme pret vārdu "bēglis"?

"Pirms gadiem 30 par lamu vārdu kļuva vārds "migrants", ar to saprotot padomju okupācijas varas realizēto tautu sajaukšanas politiku, protests pret kuru izauga Latvijas neatkarības atgūšanas kustībā. Pirms 4–5 gadiem publiskajā telpā parādījās vārdi "bēglis", "patvēruma meklētājs", "nelegālais imigrants", nereti tos jaucot un izmantojot sabiedrības biedēšanai ar nekontrolējamiem migrācijas viļņiem, kas noslaucīs Eiropas civilizāciju," stāsta interneta žurnāla "Satori" galvenais redaktors un diskusijas vadītājs Ilmārs Šlāpins.

Vai šajā laikā attieksme ir mainījusies? Vai biedēšana ar "bēgļiem" joprojām darbojas? Ko Latvijā saprotam ar bēgli? Vai latvieši spējuši attiecināt šo vārdu arī uz sevi – Pirmā un Otrā pasaules kara bēgļu gaitās nonākušajiem latviešiem? Vai esam spējīgi mainīt sabiedrības attieksmi pret ienācējiem šodien? Par šo un citiem jautājumiem diskusijā spriedīs Didzis Melbiksis (ANO Bēgļu aģentūras Ziemeļeiropas reģionālā biroja komunikācijas koordinators), Alise Zariņa (publiciste, režisore, aktīviste), Egils Grasmanis (kustības "Gribu palīdzēt bēgļiem" aizsācējs), Ieva Kauliņa, māksliniece, izstādes "Ceļa stāsti" autore un Agita Lūse, sociālantropoloģe, līdzautore pētījumam par migrācijas atspoguļojumu Latvijas medijos.

Diskusija notiek starpdisciplinārās izstādes "Ceļa stāsti" ietvaros, kas ir daļa no Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) informatīvās kampaņas "Atvērtība ir vērtība", kuras mērķis ir vairot toleranci pret patvēruma meklētājiem un citām neaizsargātajām grupām. Izstāde Ģertrūdes ielas teātra 2. stāvā apskatāma no 11. līdz 30. decembrim.

Diskusija pēc tam tiks atšifrēta un būs lasāma "Satori". Ieeja izstādē un dalība diskusijā – bez maksas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!