Sarunas
07.05.2005

Sarunas ar Pjatigorski

Komentē
0

Aleksandrs Pjatigorskis ir filozofs, rakstnieks un Austrumu reliģiju speciālists, kas dzimis Krievijā 1929. gadā, taču kopš 1974. gada dzīvo un strādā Londonā. Studējis tibetiešu valodu pie Jurija Rēriha, mācījies budismu no burjatu lamas, politieslodzītā Bidijas Dandarona. Sešdesmito gadu beigās kļuvis leģendārs reizē ar Merabu Mamardašvili, abi kopā sarakstījuši grāmatu "Simbols un apziņa", kas izdota Izraēlā.

Otara Joseliani filmā "Tauriņu medības" Pjatigorskis filmējies indiešu maharadžas lomā. Sarakstījis "Kādas šķērsielas filozofiju" un "Atcerēties savādo cilvēku" - romānus par apziņas noslēpumaino dzīvi. Kopš deviņdesmito gadu beigām viņš ir biežs viesis Latvijā, kur piedalījies paša izdomātos Simpozijos - filozofiskās diskusijās nomaļā Latvijas pilī, diskusijās, kurās valda stingri uzstāšanās likumi un pilnīga domas brīvība.

Ilmārs Šlāpins

 

Fragmenti no Pjatigorska vadītajiem simpozijiem *.mp3 formātā:

~ 1 [9.46 mb] ~

~ 2 [8.49 mb] ~

~ 3 [9.59 mb] ~

~ 4 [6.56 mb] ~

~ 5 [7.52 mb] ~

~ 6 [6.60 mb] ~

~ 7 [5.14 mb] ~

 

 

Foto no simpozijiem:

 

 

 

Fotogrāfijas un audio ieraksti: © Ilmārs Šlāpins

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!