Joel Harris
pirms 6 gadiem
Laimīgu Jauno gadu
Vai jums ir nepieciešams kredīts? Lai sāktu jaunu dzīvi ar jauno gadu, vai arī jums ir nepieciešams kredīts, lai jūsu uzņēmumu vai personīgo jautājumiem, lūdzu, rakstiet mums tagad ar šādu informāciju. EMAIL [email protected]


Vārds un uzvārds:
Nepieciešamais
VALSTS:
SEX:
ILGUMS:
Mobilā tālruņa

Q
pirms 6 gadiem
Šķiet, ka Volfa kungs aiz kokiem nepamana mežu, citiem vārdiem – uzvedas kā politikānis, nevis politiķis. Nav runa par nabaga D. kungu, kura laimes izpratne un sevis vajadzīguma pasaulei meklējumu Meka nesniedzas tālāk par vienas Eiropas centra pilsētas biroju rajona pelēkajiem kvartāliem – mazums kādi cilvēkam kompleksi dzīvē. Runa ir par aizvien vairāk pamanāmu kopēju tendenci – „uz saulaino Eiropas tāli!”. Nespējot ne likumiski, ne tikumiski sakārtot savas valsts dzīvi, prom metas aizvien vairāk putnu dažādās noplukuma pakāpēs. Īpaši asi to redz tagad, sākoties Latvijas īsam un simboliskam lietu vadīšanas posmam. Milzum daudzi ceļas spārnos ar neizteiktu, bet nolasāmu domu – „nu, tad ardievu…”. „sķiet, ka tur ir pat mazliet „spēlmaņa” gara, ja atsaucamies uz Baumaņa modeli, viņi iet ar domu „tad jau redzēs…”. D. kungs ir tikai viena visādā ziņā tuklāka, tālab pamanāmāka kaija kopējā barā…

Nezinu, kas ir tie visi, kas domāja, ka zina, kā rīkosies puisis ar veiksmes pērļu kaklarotu pilnīgai Zolitūdei atnākot. Tikai ļoti naivs cilvēks varēja domāt, ka jaunievēlēts, sevi atkārtoti pierādījis politiķis nometīs zemē iztērēto sponsoru naudu un samierināsies ar to, ka maigas, bet stipras pasaules tās puses kontinenta vārdā nosauktas rokas sakļausies ap viņa kaklu.
Absurds domu gājiens, ļoti piestāv „bultas iekš krusta” bruņiniekiem likteņa apskrāpētā skārdā. Drīzāk varētu ticēt tam, ka Zolitūdes „šķīstīšanās” premjeram nomazgāja kredītdubļus, deva iespēju veidot foto „divi cietēji” pie jebkura mocekļa pieminekļa un izritināja sarkanu tepiķi pie Briseles lidmašīnas trapa. Un no šādas „trīs vienā” iespējas politdarboņi Latvijā neatsakās.

Volfa kungam kaut kas ir auzās ar liberālisma un sektantisma izpratnēm. Jāsaka, šī man šī šķita pati labākā Ijaba raksta daļa. Precīzi definēt liberālisma „izviršanu” Latvijā ir patiesi grūti. Arī „sekta” ir tikai lielāko daļu īpašību apkopojošs vārds, kaut labi kalpo par galveno Latvijas liberālās ideoloģijas raksturotāju, mani komplimenti autoram par trāpīgo definīciju. „Kas nav ar mums, tas ir pret mums”, „ir dažādas domas – mūsējās pareizās un pārējās”. Teju reliģiskais fanātisms, ar kādu pārsvarā dažāda vecuma pusmūža sievietes Latvijā nes liberālisma vārdu visā un visur, atgādina namamāti, kas ar savu vienīgi pareizo recepti bojā dzīvi draudzenēm, meitām un vedeklām, nesaprotot, ka ikviena ēdiena variāciju var būt simtiem, un tas ir labi, ka tā ir. Un reizēm šķiet, ka uz ielām pietrūkst cilvēku, kas dala mazas bildītes ar pavecu, norūpējušamies izskata, briļļainu Ungārijas izcelsmes amerikāņu finansu spekulanta noģīmi plānā, bet stingrā metāla rāmītī ar iespēju nepamanīti nolikt svecīti zem tā.

Ak, jā, kritikas kritiku noslēdzot – ikvienā laikā un ikvienā valstī vienmēr būs ne tikai seksuālās minoritātes (nekāda naida, tikai fakta konstatējums), bet arī prāta minoritātes, kas, atgriežoties pie sākumā netīšām pieminētā Plūdoņa, lieto principu „nelidot augstāk par vistu kūts laktu” kādā noteiktā sociālā vai kognitīvā aspektā. Jāsaka kādā citā jomā tā noteikti ir ar mani, raksta autoru un kritikas autoru Volfa kungu arīdzan.
Patiesa demokrātija ir ļaut tam tā būt. Patiess liberālisms – pasargāt sevi un citus no visvisādiem „- ismiem” to galējas izpausmes formās un laikus izslēgt zombējošo televizoru istabas stūrī.

Ortija
pirms 6 gadiem
Patiesīgi uzrakstīts, ar tādu skumju sarkasma pieskaņu, īpaši jau par liberāli virzītas partijas neesamību un kādas daļas pilsoņu nevēlēšanos nedz iedziļināties politikas procesos, nedz atbildīgi izdarīt izvēli vēlēšanās, bet gan nobalsot par lielākajiem runātājiem, bez jebkādas politiskas pieredzes, zināšanām un vīzijas par nepieciešamajiem darbiem apveltītajiem.

Edge
pirms 6 gadiem
"Šķiet, Zigmunts Baumans savulaik teica, ka globalizācija cilvēkus sašķiro......."
=================================================================================
Lietus līst, vēji pūš, sniegs snieg, globalizācija sašķiro.....
Droši var apgalvot - propagandists apzinīgi savu darbiņu veic - pīlītes pūš, miglu laiž, batonus bāž. Droši lieku I.J vienā failā ar L.L :
"Gan filmā “Cilvēki tur” un “Kolka Cool”, gan “Izlaiduma gadā” un “Modrī” mēs redzam jauniešus, kuri dzīvo ārpus kultūras lauka. Pastāv pamatots uzskats, ka cilvēka cienīga dzīve bez kultūras un mākslas nav iedomājama. Ja cilvēks atrodas ārpus Rietumu civilizācijas uzkrāto vērtību, atziņu un morāles pasaules, viņš nenovēršami atgriežas pie barbariskas pasaules uztveres un degradē. Tad valda instinkti un īstermiņa vajadzību apmierināšana par jebkuru cenu. Tomēr nomācošā vide bez sasaistes ar kultūru un ar tās problēmām – noziedzību, atkarībām un trulumu – nav specifiska Latvijai, tā redzama arī citu valstu filmās, un to atrādīt ir svarīgi, tomēr vēl nozīmīgāk ir skaidri saprast sociālās un cilvēciskās degradācijas cēloņus mūsdienu pasaulē. Kādreiz nākotnē ceru redzēt filmas arī par Latvijas pilsonisko un intelektuālo vidi – strādniekiem, ierēdņiem, zinātniekiem, māksliniekiem, jauniešiem – par viņu pasaules redzējumu, problēmām un dzīvi, kas norit arī tepat, blakus sētā." http://www.la.lv/latviesu-kino-jaunais-vilnis-platforma-diskusijai/

Edge
pirms 6 gadiem
"...Patiesa demokrātija ir ļaut tam tā būt. Patiess liberālisms – pasargāt sevi un citus no visvisādiem „- ismiem” to galējas izpausmes formās un laikus izslēgt zombējošo televizoru istabas stūrī. "
=================================================================================
Ak, šie teorētiķi, kam uz "papīra" viss tik gludi sanāk.
Reāla dzīve, reāla demokrātija un reāla attieksme pret patiesu liberālismu - ar kāju starp kājām.
Būt par patiesu (nevis "erzac"- skeptisku) liberālistu šodienas informācijas kara laikā - un vēl cienījamā vecumā?! Drosmīgo neprātam slavu mēs dziedam - ignorējam reālijas ( 1905.g. gūtās mācības aizmirsuši ):
"LNT negaidīti lauž līgumu ar Domburu;žurnālists sola 'turpinājumu'
(www.DELFI.lv | 22. decembris 2014)

Edge
pirms 6 gadiem
".......Ja kāds no jums domā,....."
=================================================================================
"Es ticu,ka...." - un tā jau 25. gadu 4.maija republikas vadītāju propagandistiskās runās tiek skandēts.
Tas ir normāli jebkura režīma apstākļos. Reālo situāciju, kad demokrātija neko būtisku esošajā sistēmā nenoteic - gan apliecina tādi gadījumi kā J.Dombura patriekšana, Valsts Kontroles ziņojumi, Knab sāga utt.utjp.Pret "domas nesējiem" šajos platuma grādos vienmēr bijusi "skeptiska" attieksme. "Paldies" jau arī Ījāba kungam jāsaka par atklātumu (zemtekstā) - negaidīt kādu jēgsaturīgu skaidrojumu par esošo realitāti no "brigadieriem" (sociologiem, filosofiem, politologiem).
Un neprasiet elites pārstāvjiem (tautas gudrākajai daļai) - cik, par ko, kas viņiem algu maksā....

Edge
pirms 6 gadiem
Valststiesībniekam Ginteram Frankenbergam ir tāda teorija par "mācošos suverēnu" – ......
=================================================================================
Mācās tauta, mācās tās "skolotāji" - galu galā 4.maija repubļikas 25 jubilejas gadadienā vēl vismaz 25% tautas slavēs "demokrātijas" procesā gūtās mācības (priHvatizāciju, denacionalizāciju, konsolidāciju):
"Latvijas iedzīvotāji ir skeptiski attiecībā pret valsts attīstības virzienu - tikai ceturtā daļa Latvijas pilsoņu uzskata, ka lietas valstī virzās pareizo pusi, secināts Eiropas Savienības (ES) sabiedriskās domas pētījuma centra "Eirobarometrs" ikgadējā ziņojumā par iedzīvotāju noskaņojumu dalībvalstīs".
http://www.delfi.lv/news/national/politics/eirobarometrs-pieaug-latviesu-neapmierinatiba-ar-valsts-attistibas-virzienu.d?id=44209265#ixzz3NHhnvPFD

Edge
pirms 6 gadiem
«Maxima» darbinieki: pret mums izturas kā pret vergiem
http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/463157-maxima_darbinieki_pret_mums_izturas_ka_pret_vergiem
=================================================================================
"Muļķa laišana" jau ir vispareizākais propagandistu gājiens, jo esošās sistēmas reālijas nav vēlmes atzīt -, kur nu vēl sākt to cēloņsakarības analizēt. Tai partiju neesamībai un "pilsonīšu" (I.Ziedonis) apātībai jau nopietns iemesls - nav situācija kāda nebijusi:
"Who Prospers: How Cultural Values Shape Economic And Political Success" by Lawrence E. Harrison

Wolfs
pirms 6 gadiem
Pamanītās kļūdas:
(1) Autors – līdzīgi kā daudzi citi – aizmirst, ka Dombrovskis “neprestižās” Latvijas premjera krēslā iesēdās, nolikdams Eiroparlamenta deputāta mandātu. Toties visiem liekās, ka tapt ievēlētam pēc pusgada ir tāpat kā pārsēsties no neērta krēsla ērtākā. Viņu – lai arī partijas līderi – varēja arī neievēlēt – paskatieties uz Āboltiņas piemēru.
(2) Tāpat autors aizmirst, ka tūlīt pēc Zolitūdes, kad Dombrovskis demisionēja, visi domāja, ka tāpat rīkosies arī Ušakovs. Es pat iedomājos, ka šīs lielā traģēdija iemācīs abas kopienas sadzīvot un tiks izveidotas profesionāļu valdība un Rīgas pašvaldība. Īsāk sakot, kas Zatleram neizdevās, te varēja izdoties. Protams, ka situācija it kā nebija vienlīdzīga – Ušakovs tikko ievēlēts, bet Dombrovskis jau noprmejerējies līdz vēmienam varbūt. Tomēr tā bija unikāla iespēja, kuru SC palaida garām, nespējot vai negribot domāt stratēģiski.
(3) Tas, ka “Vienotībā, joprojām ir virkne cilvēku, kas kaut kādā izplūdušā nozīmē sevi uzskata par liberāļiem”, bet patiesībā tādi nebūt nav, uzreiz nenozīmē, ka “Liberālisms pie mums nav ideoloģija, bet sekta”. Tas ir absurds apgalvojums.
(4) “Vismaz 10% Latvijas pilsoņu grib iet bojā kopā ar savu valsti – un, jo ātrāk, jo labāk” – neatbilst patiesībai. Tie vienkārši ir izmisuši un pastāvīgi domāt neiemācījušies cilvēki. Visticamāk liela daļa viņu savulaik vēlēja par Zīgeristu.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!