Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Ja tas ir speciālstiem - katras nozares profesionāļiem domāts ražas laiks sacensības stilā , tad es to saprotu, viss kārtībā, bet balsojums ir domāts arī plašākai publikai, tad es to uztveru kā zemisku - čekistainu ņirgāšanos par sabiedrību.

Pamatoju savu domu. Balsojumu ir izsludinājis sabiedriskais medijs - vai tādā gadījumā pienākums nebija sabiedrībai parādīt filmas, izrādes, koncertus ?Vai publiskajās bibliotēkās tādā gadījumā nevajadzēja būt visām nominēajām grāmatām? Dodu ķīlā savu skaistāko zobu , ka vēl šodien manas dzimtās mazpilsētas bibliotēkā nav ne puse no nominētajām grāmatām.

Tad kāpēc tāda liekulība, tāda nekaunība, tāda perversija,ka tiek izsludināts arī publikas balsojums?

Es nezinu, neesmu parbaudījusi, kuriem no šiem māksliniekiem ir arī liela un ļoti liela VKKF nauda piešķirta. Vai arī tas nebūtu , nē - vai arī tas nav pamts sabiedrībai darīt pieejamus par sabiedrības naudu radītos mākslas darbus. Pat netiek prasīts atdot grāmatas par velti, bet vismaz ielieciet tad bibliotēkās, lai cilvēki var izlasīt, lai var sekot līdzi kultūras procesiem valstī.

Nu ja kultūrpolitikas mērķis Latvijā ir turpināt, padziļināt sabiedrības atsvešināšanos no kultūras, no valsts - tad jau atkal viss ir kārtībā.
Kā teica nelaiķis Edgars Liepiņš - vajag tik rakt.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!