Aktualitātes
22.09.2022

Saeima galīgajā lasījumā pieņem kažokzvēru audzēšanas aizliegumu

Komentē
2

No 2028. gada Latvijā būs aizliegta dzīvnieku audzēšana kažokādu ieguvei, paredz 22. septembrī Saeimas galīgajā lasījumā atbalstītie grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā.

Likuma izmaiņas, kas Saeimā pieņemtas ar 70 balsīm "par", nosaka, ka zvēraudzētājiem pilnībā jāizbeidz ūdeļu, lapsu un šinšillu audzēšana kažokādām līdz 2028. gada 1. janvārim. Šāds termiņš noteikts, lai uzņēmēji varētu pielāgoties jaunajai situācijai un pārorientēt savu biznesu.

"Šī milzīgā uzvara dzīvniekiem, ko izcīnījām ar 10 gadu neatlaidīgu darbu, ir visu mūsu kopīgs nopelns," jaunumus komentē organizācija "Dzīvnieku brīvība", kas jau vairākus gadus cīnījusies par likuma izmaiņām. "No uzticama finansiāla atbalsta, akciju organizēšanas, dalības piketos, petīciju parakstīšanas līdz slepenajiem pētījumiem, informācijas analīzei, darbam ar medijiem un kampaņas popularizēšanai sociālajos medijos – katra mūsu personīgais ieguldījums šodien rezultējas neskaitāmu cilvēku kopīgā uzvarā. Paldies, visiem, kas uzticējās un pievienojās mums šai cīņā."

"Dzīvnieku brīvība" iniciētajā parakstu vākšanā par kažokzvēru audzēšanas aizliegumu līdz šim parakstījušies 42 028 cilvēki.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
2

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!