Aktualitātes
12.04.2019

Rūta Muktupāvela arī turpmāk būs Kultūras akadēmijas rektore

Komentē
0

Ceturtdien, 11. aprīlī, notika Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Satversmes sapulce, kurā tās dalībnieki vienbalsīgi ievēlēja Rūtu Muktupāvelu LKA rektores amatā uz otru termiņu, informēja LKA.

Sapulcē klātesošie uzklausīja rektora amata kandidātes – līdzšinējās rektores – profesores Rūtas Muktupāvelas piedāvātās LKA vadības programmas prezentāciju turpmākajiem pieciem gadiem, kā arī piedalījās debatēs un vēlēja.

Atbalstu R. Muktupāvelas kandidatūrai rektora amatam pauda LKA prorektori, katedru vadītāji un LKA Studējošo pašpārvalde. Prorektore zinātniskajā darbā Anda Laķe uzsvēra R. Muktupāvelas ieguldījumu, nostiprinot LKA nozīmi un lomu ne tikai kultūras un izglītības telpā, bet arī kultūrpolitiskā līmenī gan vietējā, gan starptautiskā mērogā.

Anda Laķe norādīja uz līdzšinējās rektores nenovērtējamo atbildības un pienākuma izjūtu, izcilajām reprezentācijas prasmēm, par uzticību R. Muktupāvelai ne tikai no studentu un darbinieku puses, bet arī nozares pārstāvjiem, jo R. Muktupāvela paralēli rektores amatam pārstāv nozares intereses, darbojoties kā Rektoru padomes priekšsēdētāja, Kultūras padomes priekšsēdētāja, Latvijas pārstāve UNESCO Starpvaldību komitejā kultūras izpausmju daudzveidības aizsardzībai un veicināšanai.

Kā uzsver Kultūras akadēmija, R. Muktupāvela ir ne tikai autoritāte kultūras teorētiskajos un praktiskajos jautājumos, bet arī vietēji un starptautiski atzīta pētniece, ko raksturo empātiska izpratne par mākslas procesiem. Vairāki no līdzšinējās rektores kolēģiem un studenti uzsvēra R. Muktupāvelas personiskās īpašības kā nozīmīgu faktoru izciliem R. Muktupāvelas darba rezultātiem LKA rektores amatā kopš 2014. gada.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!