Aktualitātes
10.01.2020

Rūpēs par dabu Itālijas "Vogue" izdod numuru bez fotogrāfijām

Komentē
0

Lai pievērstu uzmanību ilgtspējīgas izdevējdarbības iespējām, modes žurnāla "Vogue" Itālijas redakcija janvāra numurā pilnībā atteikusies no fotogrāfijām, ziņo "The New York Times".

Kā numura redakcijas slejā atklāj žurnāla galvenais redaktors Emanuels Farneti, biezie, glancētie un krāsainām fotogrāfijām pilnie modes periodikas izdevumi prasa lielus materiālos un cilvēkresursus, tāpēc janvāra numurā fotogrāfijas aizstātas ar zīmētām ilustrācijām.

Par piemēru ņemot īpaši biezo "Vogue" septembra numuru, Farneti skaidrojis, ka tajā redzamo fotosēriju veidošanā iesaistīti 150 cilvēki, kuru pārvietošanai nepieciešami vismaz 20 lidojumi, 12 pārbraucieni ar vilcienu un 40 auto. Tāpat fotosesiju vajadzībām nepieciešamas 60 starptautiskas piegādes un nepārtraukta gaismošana vismaz 10 stundu garumā, turklāt visu iesaistīto ēdināšana rada lielus pārpalikumus, bet fotosesijās izmantoto apģērbu uzglabāšana un pārvietošana – lielu daudzumu plastmasas atkritumu.

Janvāra numurā, kas iznāca 7. janvārī, slavenu modes namu apģērbus un modeļus zīmējuši dažādi ilustratori. Numurs nopērkams ar astoņiem dažādiem vāka variantiem, ko papildina pavadteksts "Šī numura izveidei netika organizētas fotosesijas".

Uz fotosesiju rēķina ietaupītā nauda tiks ziedota Venēcijā bāzētajam kultūras centram un bibliotēkai "Fondazione Querini Stampalia", kas nopietni cieta plūdos novembrī.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!