roze
pirms 6 gadiem
Nekad neesmu sapratusi, kas ir tie cilvēki, kas plkst.14:00 veido rindu pie ierēdņu durvīm, plkst.16:00 iet uz kino un plkst.19:00 ir dīvānā pie televizora. Ja man būtu TV, 23:00 būtu ideāls laiks - darba diena beigusies, sabiedriskie pienākumi izpildīti un kultūras iepazīšana "tur, ārā" notikusi.
Saprotu, ka stāsts šeit ir par ko citu, tomēr uzskatu, ka Latvijā kultūras iestādes smagi diskriminē tos, kuru darba laiks pārsniedz valsts iestāžu "no 9 līdz 17".

Minga Edlere
pirms 6 gadiem
Jo kultūra kaut kā nelien manā galvā

Minga Edlere
pirms 6 gadiem
Par laukiem un televizioriem neko nemāku teikti.

Lauciniece no laukiem
pirms 6 gadiem
Tātad - esmu no laukiem. Darbs ir pilsētā un tieši šajā laikā esmu mājās pie plīts, lai gatavotu vakariņas, un fonā skan 100 g, lai es uzzinātu visu jaunāko kultūras jomā. Un pareizi te teikts, ka 23.00 esmu jau gultā, jo nākošajā rītā jāceļas 5.45, lai pagūtu uz darbu. Paldies, ka veselais saprāts uzvarēja un tādejādi turpināšu skatīties savu iemīļoto raidījumu.

Kārlis Kazāks
pirms 6 gadiem
Ilmār, Tev var piekrist, un varam pasmīnēt par sašutušajiem, ka par maz sašutušo (mani arī), par tiem, kuri nezin, ka ir internets utt., bet es ceru, ka mēs apzinamies, ka pārceļot raidlaiku uz pirms pusnakti, nopietni tiek ietekmēts arī raidījuma tapšanas formāts. Tiek izslēgtas iespējas tiešraides raidījumiem, sarežģītāka naudiņas piesaiste utt.
Varam jau stāstīt, ka par skatītāju, kurš "sakostiem zobiem noskatīsies, ko rāda", bet nevajag aizmirst skatītāju, kurš ir atteicies no televīzijas, jo "pieejamā" raidlaikā tas redz tikai izklaides produktus. Sabiedriskās televīzijas formātam nevajadzētu konkurēt ar komercstacijām. Un par to jau ir vērts mazliet sašust.

Kārlis Kazāks
pirms 6 gadiem
Atvainojos par kļūdu otrās rindkopas pirmajā teikumā.
Labojums;
Varam jau stāstīt par skatītāju, kurš "sakostiem zobiem noskatīsies, ko rāda", bet nevajag aizmirst skatītāju, kurš ir atteicies no televīzijas, jo "pieejamā" raidlaikā tas redz tikai izklaides produktus.

martinskibilds
pirms 6 gadiem
Ilmār, labs raksts! Man tikai viena replika - ne tik daudz par tavu rakstu, cik par raidlaika maiņu. Arī es skatos 100 gramus, un arī man personīgi ērtāks raidlaiks būtu pēc 23, nevis 19.30. Bet LTV nebija padomājusi par ļoti lielu 100 gramu skatītāju daļu, kas pulksten 23 gluži vienkārši jau guļ. Piemēram, mani vecāki. Pensionāri un, atļaujos teikt, inteliģence. Mamma vakar bija asarās. Zinu daudzus arī "ekonomiski aktīvus" un "maksātspējīgus" zelta mērķauditorijas (18-45) pārstāvjus, kas vismaz darbdienās 11 vakarā iet gulēt. Nav jau tā kultūra nekāds asiņaini erotisks bojeviks, ka jārāda pa naktīm, kad tikumīgā tauta devusies pie miera.

Ieva Lejasmeijere
pirms 6 gadiem
Ilmār, paldies par sakarīgo rakstu. Par laukiem un televizoriem neko daudz nemāku teikt, bet, tā kā nesen sanāca pašai būt 100 gramos, tad neliekas, ka raidlaiki būtu tā būtiskākā problēma nosacītajā stāstā "kultūra Latvijas televizorā". Manuprāt, svarīgi būtu specializēties un izvērsties. Kultūra kaut kā nelien manā galvā, tāpat pārāk vispārīgas un pārāk īsas sarunas, kurās pat nevar paspēt vienoties, par ko būs runa, kur nu vēl kaut ko izrunāt. Pagaidām izskatās, ka 100 grami mēģina vilkt nepavelkamu apjomu. Kultūras vienkārši ir vairāk nekā var atprečot ar ikvakara minūtiņām, vienalga, astoņos vai vienpadsmitos.

Marī
pirms 6 gadiem
Šim rakstam iespējams piekrist tikai tad, ja ignorē informāciju un par to, kas aizpildīs raidlaiku "100 g kultūras" vietā. Paskatoties LTV vadītāju godīgajās un inteliģentajās sejās nav ne mazāko šaubu, ka tas būs kārtējais "rij ar zvaigzni" tipa raidījums.

jenuufa
pirms 6 gadiem
"Kabeļtelevīzijas, virszemes digitālās apraides operatori, interneta servisu nodrošinātāji, mobilo sakaru piedāvātāji un mobilo aplikāciju veidotāji – tie visi ar prieku un entuziasmu palīdzēs jūsu raidījumam nokļūt pie skatītāja."
Tas jau būtu skaisti, tikai nav attiecināms uz lauku cilvēku, kam šie 100 g visvairāk nepieciešami. Zinām jau, ka Rīgā TV neskatās un daudziem nav pat televizora. Toties laukos datori ir reti kuram, un, ja ir, tad atkal tie pārklājumi un uztvērumi kā nu kuram. Laucinieki nevar izbraukāt teātrus un izstādes, jo autobusi dārgi, biļetes dārgas utt.utml. Viesizrādēs neviens nebrauc. Tātad atliek vecā labā TV. Bet laukos agri ceļas un agri iet gulēt. Tur tā nelaime. Datori ir pieejami bibliotēkās, bet kas nu siena laikā ies speciāli skatīties nokavēto?

akmens
pirms 6 gadiem
100 g kultūras sver mazāk par 1g kaviāra. Arno ir bez principiem. Sen teikts - ar kādu mēru tu mēri citiem, ar tādu mēru tiks tev atmērīts. Es sagāju ragos ar bomondu un ievēroju, ka aktivitātes Internetā bomondam ir tuvu nullei.Var jau teikt, ka tā ir sagadīšanās. Mūsdienās notiek kultūras profanācija. Grāmata - Mana māte Dieva lutekle - Petrarka pirms 800 gadiem pateica - Nesauciet cilvēku par laimīgu, Kamēr viņš nomiris nav. Tā profanācija notiek ne tikai pie mums Latvijā.

J.Vādons
pirms 6 gadiem
dažu faktu konstatācijai pietrūkst to objektīvo cēloņu. piemēram, "pesimistisko konservatīsvismu" droši vien lielā mērā izraisa iepriekšējās divdesmitgades ne visai optimistiskā pieredze, ka kultūrinformācijas atspoguļojuma, pieejamības un tās kā prioritātes statusa uh kvalitātes jomā medijos izmaiņas parasti - lai kā pamatotas un lai ko solot - tiešām tā vai citādi ir novedušas tikai pie sliktāka rezultāta. lielajam baram tas nav interesanti? - tad atbīdām kaut kur maliņā, apakšā, ap pusnakti. sak, kas dikti gribēs, tik un tā redzēs, bet mums ir jādomā par reitingu! diez vai tā ir nopietna attieksme. arī šajā gadījumā reakcija būtu cita, ja notikumu loģiskā ķēdīte būtu cita, ja raidlaika maiņas pamatojums būtu cits un ja tas, savukārt, neradītu bažas, ka ar tādu attieksmi solītās izmaiņas var nebūt tik labas, kā LTV apgalvo. traci droši vien palielina arī fakts, ka runa ir par pašlaik vienīgo (!) un jau tā niecīgo analītiska kultūras raidījuma klātbūtni LTV. tā kā vispār tajā satraukumā ir arī labā ziņā - vēl ne gluži visiem ir vienalga. turklāt satura puse tiek uzsvērta nemitīgi. bet - vai LTV ir gatava investēt, lai bagātinātu tieši saturu? Beltes atbilde, ka vairāk finansēs tikai tad, ja būs reitings, manuprāt, ir neloģiska un absurda.

Vents Sīlis
pirms 6 gadiem
Doma pieķērās pēdējam teikumam: "... uzskatīt, ka Latvijas skatītājs ir klišejiski manipulējams dīvāna dārzenis, kam tikai ar lielu mānīšanu noteiktos diennakts laikos var iebarot "augsto kultūru", ir kultūršovinisms uz robežas ar rasu teoriju."

Situācija ir mazliet citāda - runa pat nav par augsto kultūru, šis vienkārši ir ideāls laiks pilnīgi jebkā iebarošanai (tādēļ tas arī ir prime time). "100 gramus kultūras" bieži skatos tikai tāpēc, ka tas tiek raidīts tieši pa vidu starp multenēm, ko pašrocīgi lieku saviem bērniem (ļauju viņiem skatīties TV tikai laikā no 18:00 līdz apm. 19:00) un pirms kaut kādām vakara ziņām. Televizors vienkārši paliek ieslēgts un noregulēts uz kaut ko, kas neizraisa vēlmi to izslēgt un izmest. Un tieši tādēļ šis laiks, manuprāt, ir ideāls - mazliet kultūras, pirms esam ķērušies pie mazliet politikas.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!