Aktualitātes
01.12.2017

Rīgā viesojas literatūras žurnālisti no Lielbritānijas

Komentē
0

No 1. līdz 3. decembrim Rīgā viesojas žurnālisti no Lielbritānijas, kuri vizītes laikā iepazīsies ar Latvijas mūsdienu literatūru, simtgades svinību programmu, kā arī dažādiem galvaspilsētas tūrisma objektiem. Žurnālistu vizīti organizē platforma "Latvian Literature" sadarbībā ar Latvijas Institūtu (LI) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA).

Pēc platformas "Latvian Literature" aicinājuma Rīgā ieradušies pieci literatūras, ceļojumu un dzīvesstila žurnālisti – Virdžīnija Blakburna ("Daily Express"), Viljams Kuks ("The Oldie"), Stefānija Bolanda ("Prospect Magazine"), Nikolass Lezards ("The Guardian") un Brendans Hārdings –, kā arī britu mārketinga aģentūras "Midas" pārstāve Hanna Makmilana un Eiropas Komisijas kultūras atašejs Džeremijs Salivans.

Viesiem tiek organizētas lekcijas par Latviju kā tūrisma galamērķi, simtgades svinību plāniem, Latvijas mūsdienu literatūru, grāmatniecību un darbu pie valsts dalības Londonas grāmatu tirgū 2018. gadā. Vizītes laikā žurnālisti arī tiksies ar Latvijas literātiem, kuru darbi tuvākajā laikā tiks izdoti Lielbritānijā. Papildus tiek organizētas arī izglītojošas ekskursijas, kurās viesi tiks iepazīstināti ar Rīgas jūgendstilu, Centrāltirgu un Latvijas Nacionālo bibliotēku, kā arī daļai žurnālistu paredzētas individuālas programmas ar operas apmeklējumu, tūri pa Latvijas dizaina veikaliem un pat Kurzemes reģiona apskati. "Ja mēs vēlamies, lai par Latviju un tās literatūru runā ārvalstīs, mums ir ne tikai pašiem jābrauc pie viņiem, bet arī mērķtiecīgi jāved izdevēji un žurnālisti uz Latviju. Tikai tā viņi var paši savām acīm iepazīt mūsu sabiedrību, kultūru un dzīvesstilu. Turklāt pēc katras mūsu rīkotās ārvalstu profesionāļu vizītes mēs uzzinām arī ko jaunu un interesantu par sevi," stāsta platformas "Latvian Literature" vadītāja Inga Bodnarjuka-Mrazauskas.

Žurnālistu vizīte tiek organizēta saistībā ar Latvijas gatavošanos dalībai Londonas grāmatu tirgū. Jau vēstīts, ka laikā no 2018. gada 10. līdz 12. aprīlim Latvija, Igaunija un Lietuva būs Londonas grāmatu tirgus īpašie viesi, kas latviešu literatūrai paver plašas iespējas tikt pamanītai, tulkotai un izdotai angļu valodā. Sekot kampaņas aktivitātēm iespējams "Latvian Literature" feisbuka lapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!