Aktualitātes
11.11.2019

Rīgā uzstāsies džeza ģitārists Čārlijs Hanters un vokāliste Lūsija Vudvarda

Komentē
0

Koncertsērijas "Art of Riga Jazz" ietvaros ar diviem koncertiem 15. un 16. novembrī Latvijas Radio 1. studijā viesosies džeza ģitārists Čārlijs Hanters (Charlie Hunter) un dziedātāja Lūsija Vudvarda (Lucy Woodward).

Amerikāņu džezists Čārlijs Hanters mūzikā darbojas jau 16 gadus un izdevis gandrīz 20 albumus gan kā komponists, gan dažādu mūziķu sastāvu vadītājs. Viņš ir sadarbojies ar Noru Džonsu (Norah Jones), Mosu Defu (Mos Def), Džonu Maieru (John Mayer), Diandželo (D'Angelo) un daudziem citiem mūziķiem. Džeza pasaulē Hanteru uzskata par septiņu un astoņu stīgu ģitāras virtuozu, un viņš turpina pārsteigt auditoriju ar spēju vienlaikus izcelt basa daļas, melodiskās līnijas un ritmus.

Savukārt, britu-amerikāņu dziedātāja Lūsija Vudvarda ir spēcīgas balss īpašniece, kura līdzās savai četru albumu solokarjerai uzstājusies kopā ar tādām mūzikas zvaigznēm kā Selīnu Dionu (Celine Dion), Rodu Stjuartu (Rod Stewart), Džo Kokeru (Joe Cocker), Bārbru Streizandi (Barbra Streisand), Čaku Kānu (Chaka Khan), Kerolu Kingu (Carole King), Niku Kostu (Nikka Costa) un Rendiju Džeksonu (Randy Jackson), kā arī ar leģendāro fusion jazz grupu "Snarky Puppy" un "Pink Martini".

Šī gada pavasarī klajā nāca Hantera un Vudvarda kopalbums "Music! Music! Music!", kurā iekļautās kompozīcijas būs svaigās koncertprogrammas pamatā. Albumā iespēlēti radikāli pārveidoti dažādu džeza, blūza un R&B mākslinieku skaņdarbi, sākot ar Aklo Villiju Džonsonu (Blind Willie Johnson) un Besiju Smitu (Bessie Smith) līdz Ninai Simonai (Nina Simone) un Terensam Trentam Dārbijam (Terence Trent D'Arby).

"Lai arī pirmoreiz saspēlējušies tikai pērn, Hanters un Vudvarda rada ļoti pārliecinoša muzikālā tandēma sajūtu, priekšnesuma laikā viens otru uzkurinot un izaicinot ārpus ierastās funky manieres komforta zonas, kas rezultējas patiesi melomāniskā baudījumā klausītājiem," raksta koncerta rīkotāji.

16. novembrī plkst. 11.00 mākslinieki Latvijas Radio 1. studijā sniegs arī meistarklasi. Ieeja meistarklasē, uzrādot koncerta ieejas biļeti. Dalību iepriekš jāpiesaka, rakstot e-pastu uz [email protected].

Koncerti 15. un 16. novembrī plkst. 19.00 Latvijas Radio 1.studijā. Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!