jurniece
pirms 5 gadiem
"vai izvēle kļūt par amatpersonu ir izvēle ikdienā saskarties ar pazemojošiem komentāriem? Vai izvēle kļūt par kāda laulāto partneri ir izvēle nekad neteikt nē? Vai izvēle runāt skaļi par sev svarīgām lietām ir izvēle saņemt pretējus viedokļus pārstāvošo uzbrukumus?"

Vai tiek gaidīts, ka uz visiem šiem jautājumiem atbildei jābūt -nē? Laikam "neesmu tēmā", bet nesaprotu vispār jautājumu būtību?Un kāpēc runa tieši par sievietēm? Uzskatu, ka kļūstot par amatpersonu, gan sievietei, gan vīrietim būtu jārēķinās (nevis tā ir izvēle) ar iespējamiem pazemojošiem komentāriem. Taču ne sievietei, ne vīrietim nav pienākums ar tiem samierināties. Ja nemaldos, jebkurai amatpersonai(neatkarīgi no dzimuma) ir tiesības vērsties tiesā sakarā ar cieņas vai goda aizskārumu. Tāpat jebkuram, kas pauž savu viedokli(neatkarīgi no dzimuma), ir jārēķinās ar pretēju viedokli un ar to, ka viedokļu izpausmes var būt agresīvas. Bet pret jebkuru agresiju jebkuram ir tiesības vērsties likumiski. Varbūt te runa par tiesiskumu vispār? Par to, cik atbilstoši ir spriedumi šajās lietās?Vārds "izvēle", manuprāt, šajā kontekstā vispār neiederas. Laikam atkal kāds neveikls tulkojums no svešvalodas
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!