Aktualitātes
08.02.2018

Rīgā notiks otrais eksperimentālā kino festivāls "Process"

Komentē
0

No 22. līdz 25. martam Rīgā jau otro reizi notiks starptautisks eksperimentālā kino festivāls "Process", piedāvājot filmu skates, kino performances, lekcijas, sarunas un diskusijas, un citus notikumus.

Festivāls ir veltīts analogajam eksperimentālajam kino – tajā rādītie darbi filmēti uz 8mm, 16mm un citu formātu kinolentes, kas joprojām tiek aktīvi izmantota dažādu neatkarīgu kā individuāli, tā ciešos kolektīvos strādājošu kino veidotāju praksē. Šajā gadā festivāla fokuss būs vērsts uz alternatīvām kopīgas pastāvēšanas formām, meklējot veidus, kā esošajos apstākļos iedibināt neatkarīgas teritorijas citādām domām un darbībām, kas nereti ir radikālas vai mazliet neērtas, mazliet baisas un neizzinātas.

"Procesa" laikā kinoteātrī "Kino Bize" būs iespējams redzēt vairākas īsfilmu programmas, no kurām trīs veidotas no festivālam iesūtītajiem mūsdienu autoru darbiem, kā arī Baltijas eksperimentālo filmu programmu (kuratore Ieva Balode), Dublinas kino kolektīva "Experimental Film Society" filmu izlasi (kurators Ruzbehs Rašidi (Rouzbeh Rashidi, Irāna/Īrija)) un divas filmu programmas – lekcijas, kurās latviešu filmdari Jānis Putniņš un Dāvis Sīmanis stāstīs par avangarda kino vēsturi. Tāpat būs iespējams noskatīties brazīļu izcelsmes vācu kino dueta "Distruktur" veidoto pilnmetrāžas eksperimentālo filmu „Muito  Romântico”, kas tika pirmizrādīta 66. Berlīnes starptautiskajā kinofestivālā. Festivāla filmas tiks demonstrētas gan Super8 un 16mm, gan digitālā formātā.

Arī šogad Process piedāvās paplašinātā kino performanču programmu "Process Expanded", kurā uzaicinātie mākslinieki savus darbus izpildīs, mijiedarbojoties ar kino projektoru, gaismu, telpu un skaņu, tā aicinot paplašināt izpratni par kino veidošanas, rādīšanas un skatīšanās situācijas robežām. Ar performancēm uzstāsies jau minētie "Distruktur" (Brazīlija/Vācija), Gaele Ruāra (Gaëlle Rouard, Francija), Atūsa Purhoseinī (Atoosa Pour Hosseini, Irāna/Īrija), Adriana Vila un Luiss Masiass (Adriana Vila, Luis Macías, Spānija). Savukārt festivāla atklāšanas dienā 22. martā gaidāms improvizēts audiovizuāls priekšnesumus, kurā piedalīsies festivāla rīkotāji – kolektīva "Baltic Analog Lab" biedri – kopā ar franču mākslinieci Gaeli Ruāru un mūziķu apvienību "Bērnu rīts".

17. un 18. martā festivālu ievadīs 16mm kino radošā darbnīca "Baltic Analog Lab" telpās, ko vadīs viena no festivāla viesmāksliniecēm Gaele Ruāra. Paralēli citiem notikumiem festivāla norises laikā galerijā "Micēlijs" būs eksperimentālās fotogrāfijas izstāde ar vietējo un ārvalstu autoru darbiem.apskatāma

Festivālu rīko kolektīvs "Baltic Analog Lab". Atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un "Culture Ireland".

Vairāk informācijas festivāla interneta vietnē.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!