Foto: Unsplash.com
 
Aktualitātes
10.04.2019

Rīgā notiks otrā Montesori izglītības konference

Komentē
0

Šī gada 18. un 19. maijā Rīgā notiks 2. Starptautiskā konference "Montesori – izglītība dzīvei 2019", kurā ar izglītojošiem un pieredzē balstītiem vēstījumiem par trim bērnu attīstības vecumposmiem un tiem piemērotu izglītības vidi lekciju un darbnīcu formā dalīsies eksperti no Latvijas un ārvalstīm.

Itāliešu ārstes un pedagoģes Marijas Montesori (18701952) izveidotās mācīšanās filozofijas pamatā ir uzskats, ka ikviens bērns ir personība, kam piemīt radošais potenciāls un vēlme mācīties. Lai šīs īpašības izmantotu un attīstītu, Montesori radījusi savu pedagoģisko metodi, kas ietver attieksmju, īpaši izveidotas vides un metodisko materiālu kopumu (vairāk par Montesori izglītību lasi šeit).

2. Starptautiskajā konferencē "Montesori – izglītība dzīvei 2019" ar Montesori metodi padziļināti varēs iepazīties starptautisku un pašmāju speciālistu vadītās nodarbībās, piemēram, Simone Deivisa nodarbībā "Kā runāt ar maziem bērniem, lai viņi sadzirdētu" pievērsīsies sadarbības veicināšanai, robežu noteikšanai un atgriezeniskās saites nodrošināšanai mācību procesā, Nadežda Stolbova runās par to, kā attīstīt bērna iedzimto spēju mācīties pašam, savukārt Karla Fostere stāstīs par jēgpilna darba nozīmi sākumskolas klasē un par to, kā radīt darba kultūru.

Montesori uzskati sasaucas ar šobrīd Latvijā notiekošo izglītības reformu, kurā tiek uzsvērts, ka līdztekus pamatprasmēm nozīmīgās cilvēka darbības jomās svarīgas ir arī dažādas personas īpašības, attieksme un noteiktu vērtību sistēma, tāpēc nodarbības būs piemērotas ne tikai Montesori pedagoģisko ideju piekritējiem, bet ikvienam pirmsskolas un sākumskolas skolotājam. 

Konference norisināsies Rīgā, Kuģu ielā 24 ("Radisson Blu" Daugava telpās). Pieteikties tai iespējams šeit, savukārt sīkāka informācija pieejama šeit, bet pilna konferences programma – šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!