Aktualitātes
23.08.2017

Rīgā notiks koncerts bēgļu atbalstam

Komentē
2

Šī gada 20. septembrī pirmo reizi notiks globāla labdarības akcija ar nosaukumu "Give A Home", kuras ietvaros visā pasaulē būs klausāmi koncerti bēgļu atbalstam. Koncertā Rīgā dalību apstiprinājušas grupas "Instrumenti" un "The Sound Poets", kā arī projekts "Mesa".

Akciju organizē pasaulē lielākā cilvēktiesību organizācija "Amnesty International" sadarbībā ar starptautisko koncertu sēriju "Sofar Sounds", kas 2009. gadā radusies Londonā. "Sofar Sounds" ietvaros vairāk kā 350 pilsētās visā pasaulē, tai skaitā Rīgā, regulāri tiek rīkoti slepeni koncerti intīmā vidē – cilvēku viesistabās un citās radošās telpās. Koncertu norises vietu klausītāji, kas iepriekš pieteikušies, uzzina tikai dienu pirms to norises.

2017. gada 20. septembrī šī labdarības akcija apvienos mūziķus, bēgļus un vietējos iedzīvotājus vairāk kā 300 koncertos vismaz 60 dažādās pasaules valstīs. Koncertā Rīgā ar savu mūziku un atbalstu projekta mērķim piedalīsies grupa "The Sound Poets", grupa "Instrumenti" un Gata Irbes projekts "Mesa". Tāpat pasākumā viesosies kustības "Gribu palīdzēt bēgļiem" pārstāve Laura Bužinska, kura pastāstīs par bēgļu krīzes situāciju Latvijā un to, kā ikviens var palīdzēt, lai to uzlabotu.

"Vairāk nekā 22 miljoni cilvēku ir bijuši spiesti pamest savas mājas. Pasaules bēgļu krīze ir viena no mūsu ēras nopietnākajām problēmām," saka "Amnesty International" ģenerālsekretārs Salils Šetijs. "Šis ir brīdis, lai aizstāvētu tās vērtības, kas mūs vieno, un neļautu bailēm un aizspriedumiem ņemt virsroku. Mūzika un māksla vienmēr ir bijuši spēcīgi līdzekļi, lai cīnītos par taisnīgumu, jo tie spēj aizkustināt cilvēkus līdz sirds dziļumiem. Tie palīdz skatīties pāri robežām un ieraudzīt to, kas mums kopīgs."

Koncertos citur pasaulē uzstāsies tādi pasaulslaveni mākslinieki, kā "Moby", Džesija Veira (Jessie Ware), "The Naked And Famous", Laura Mvula, Eds Šīrans (Ed Sheeran), "The National", "Hot Chip", "Daughter", Toms Odels, "Hozier" un daudzi citi.

Uz koncerta biļetēm Rīgā var pieteikties pasākuma mājaslapā. Piesakoties koncerta apmeklēšanai, cilvēkiem ir iespēja ziedot kādu naudas summu labdarības akcijas ietvaros. Pieteikšanās ir atvērta līdz 10. septembrim, kad tiks izlozēti tie cilvēki, kuri katrs iegūs divas biļetes uz pasākumu. Pasākuma norises vieta ir slepena un tās adrese tiks izsūtīta laimīgajiem biļešu ieguvējiem pāris dienas pirms pasākuma. Visa saziedotā nauda tiks nodota "Amnesty International", lai atbalstītu organizācijas kampaņu "I Welcome" bēgļu krīzes jautājumu risināšanai.

Lasi vairāk par projektu "Sofar Sounds" un "Amnesty International" mājas lapās. Seko līdzi jaunumiem par šo akciju un citiem slepeniem koncertiem Rīgā "Sofar Sounds Riga" feisbuka lapā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
2

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!