"Origo Boys". Foto: Pēteris Vīksne
 
Aktualitātes
05.11.2019

Rīgā notiks elektroniskās mūzikas nakts HIV un AIDS slimnieku atbalstam

Komentē
0

16. novembrī plkst. 21:00 Tallinas ielas kvartālā norisināsies elektroniskās mūzikas labdarības pasākums "La Danza De La Realidad" jeb "Realitātes deja" ar mērķi palīdzēt ar HIV inficētajiem un AIDS slimniekiem.

12 stundas ilgajā pasākumā uzstāsies Tomass Džeksons no Argentīnas un virkne pašmāju mūziķu – tajā skaitā Kodek, Mixmaster Raitis, grupa "Origo Boys" un citi. Pasākumu rīko Elīza Āboltiņa sadarbībā ar biedrību AGIHAS, informācijas platformu "Pride.lv" un LGBT un viņu draugu apvienību "Mozaīka", un visi tajā gūtie ienākumi tiks ziedoti biedrībai "Atbalsta grupa inficētajiem ar HIV un AIDS slimniekiem" jeb AGIHAS.

Kā uzsver pasākuma rīkotāji, HIV un AIDS nav tikai atsevišķu sabiedrības grupu problēma un var skart ikvienu, turklāt ir īpaši izplatīta jaunu heteroseksuāļu vidū. "Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra 2019. gada dati liecina, ka Latvijā ir visaugstākais HIV inficēšanās līmenis visā Eiropas Savienībā. Latvijā ir gandrīz 8 tūkstoši reģistrēto inficēto, bet Pasaules Veselības organizācijas aplēses liecina, ka patiesais skaits varētu būt pat divas reizes lielāks. 32 gadu laikā, kopš 1987. gada, kad reģistrēts pirmais HIV inficēšanās gadījums Latvijā, AIDS ir dzēsis turpat 2000 mūsu līdzcilvēku dzīvības," raksta pasākuma rīkotāji.

Kā uzsver iniciatīvas autori, šādi statistikas dati ne tikai nav plašākai sabiedrībai zināmi, bet arī norāda uz virkni noklusētu problēmu, tajā skaitā informācijas un izglītības pasākumu trūkumu: "Vēl arvien sabiedrībā valda aizspriedumi un aplami priekšstati gan par inficēšanās veidiem, testēšanos un preventatīvajiem pasākumiem, gan par dzīvi pēc diagnozes "HIV pozitīvs". Fakts, ka Latvija ir vienīgā valsts Eiropā ar vairāk nekā 19 HIV saslimšanas gadījumiem uz 100 000 cilvēku (citām Eiropas valstīm šis rādītājs ir vidēji 5 gadījumi), norāda, ka situācija ir kritiska un viens no tās uzlabošanas veidiem ir informācijas izplatīšana par iespējām anonīmi un bez maksas veikt inficēšanās testus."

Pasākuma mērķis ir atbalstīt biedrību AGIHAS, kas kopš 1993. gada veic aktīvu darbu, lai risinātu šīs problēmas un veicinātu pozitīvas likumdošanas, veselības aprūpes politikas, sociālās un psiholoģiskās izmaiņas, lai uzlabotu Latvijas iedzīvotāju ar HIV/AIDS dzīves kvalitāti, tajā skaitā emocionālo un fizisko labklājību, medicīnisko aprūpi un pilnvērtīgu integrāciju sabiedrībā. Pasākumā "La Danza De La Realidad" būs pieejami informatīvi materiāli par HIV/AIDS, un pasākuma organizatori cer uzrunāt tieši jaunāko paaudzi, veicinot informētību un aizspriedumu kliedēšanu.

Pasākumā uzstāsties argentīnietis Tomass Džeksons, kurš elektroniskās mūzikas pasaulē zināms kā dīdžejs, producents un mūzikas izdevniecības "Calypso Records" vadītājs. No pašmāju mūziķiem gaidāmas vinila un deju mūzikas kultūras pioniera Mixmastera Raita, viena no progresīvākajiem un spilgtākajiem pašmāju elektroniskās mūzikas skatuves entuziastiem Kodek, alternatīvās popmūzikas grupas "Origo Boys", pasākumu organizatora un dīdžeja Trashy Kid, kā arī dueta "Siena", kuru veido pašmāju postmetāla grupas "Tesa" basģitārists Kārlis Tone un čelliste Sarma Gabrēna, kā arī "Multilux", "Dartau" un "Ferneklang" uzstāšanās. Kluba otrā stāva telpā tiks projicēts mākslinieces Birutas Fogeles kolāžu projekts "Jesus 2000".

Pasākuma organizatori aicina apmeklētājus ziedot, iegādājoties ieejas paroles, kā arī finansiāli atbalstīt AGIHAS, ziedojot tieši biedrībai – informācija redzama zemāk. Kopš 2005. gada biedrībai AGIHAS ir piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss.

Biedrība "AGIHAS", Reģ. Nr. 40008005345
Linezera iela 3, Rīga, LV-1006
Swedbank HABALV22; LV50HABA000140J033845
Mājaslapa – http://agihas.lv/

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!