Aktualitātes
01.09.2017

Rīgā koncertēs Jarboe un "Father Murphy"

Komentē
0

4. oktobrī Ģertrūdes ielas teātrī Rīgā gaidāms pēdējais šī gada pasākumu sērijas "Zemlika nāk…" koncerts, kurā uz vienas skatuves uzstāsies pazīstamā amerikāņu dziedātāja un skatuves māksliniece Jarboe un itāļu okultās mūzikas duets "Father Murphy".

Par godu 22. septembrī iznākošajam kopīgajam ierakstam, Jarboe un duets "Father Murphy" šoruden dosies kopīgā Eiropas turnejā. Vienīgais koncerts Baltijas valstīs izskanēs 4. oktobra vakarā Rīgā.

Vakara ievadā koncertu sniegs "Father Murphy", kuriem pievienosies Jarboe, lai kopīgā spokaini baisā performancē izpildītu gan savas daudziem jau pazīstamas kompozīcijas, gan jaunajā ierakstā atrodamos skaņdarbus.

Jarboe ir kā vairāku pagātnes un iedvesmas avotu satece vienotā straumē. Bērnība Misisipi deltā un Ņūorleānā, dzīve Ņujorkas īstvilidžā un ilggadēja darbība grupā "Swans" no-wave ziedu laikos, literatūras un teātra studijas universitātē, pasaules apceļošana, dalība neskaitāmu ierakstu tapšanā, sadarbība ar Filu Anselmo (Phil Anselmo), Bliksu Bārgeldu (Blixa Bargeld), Merzbow, "Neurosis" un daudziem citiem, un performances klubos, teātros, mākslas galerijās, katedrālēs, festivālos, radio, televīzijā, kino – tas viss ir Jarboe.

Jarboe balss un mūzika lielākajai daļai asociējas ar bezkompromisu eksperimentiem un melodisko dažādību reizē. Nebūs pārspīlēta atziņa, ka savu dzīvi māksliniece velta personības nemitīgai pārveidei un identitātes radīšanai atkal un atkal no jauna.

Duetu "Father Murphy" Latvijas publika pirmoreiz iepazina 2012. gada festivālā "Zemlika". 2014. mūziķi atgriezās ar solo koncertu Rīgā. Nu gaidāma trešā viesošanās, turklāt kopā ar Rīgā arī jau pabijušo mākslinieci Jarboe.

Kā savā lakoniskajā un nebūt ne bieži atsvaidzinātajā oficiālajā grupas biogrāfijā stāsta ģitārists Federiko – "Father Murphy" ir katoļu vainas apziņas skaņa. Gadu gaitā duets ir kļuvis par vienu no interesantākajiem un īpatnējākajiem "formējumiem" itāļu nepopulārajā mūzikā. Nepagurstoša ceļošana pa pasauli un emocijām un skaņām pārblīvētās koncertuzstāšanās ir kaut kur starp rituālu un māksliniecisku performanci.

Pirms nepilniem diviem gadiem "itāļu okultās psihedēlijas" karognesēji noslēdza savu "Krusta" ierakstu triloģiju (albumi "Calvary", "Croce" un "Lamentations") un nu izdošanai gatavo jau pieminēto kopdarbu ar Jarboe.

Žurnāls "The Wire" recenzijā savulaik centies asprātīgi "Father Murphy" mūziku ievietot starp "bēru atmosfēru, mājās gatavotu Morikoni (itāļu filmu mūzikas autors Ennio Morricone – aut.) un spēļu "Goblin" (pazīstama itāļu psihedēliskās rokmūzikas grupa – aut.), kuru vecais vells Dario (Dario Argento, kulta šausmu kino režisors – aut.) noteikti ņemtu par labu esam".

Biļetes uz koncertu 4. oktobrī Ģertrūdes ielas teātrī Rīgā nopērkamas elektronisko biļešu tridzniecības vietnē "Bezrindas.lv". To cena šobrīd – 10 eiro. Koncertam tuvojoties, biļetes kļūs dārgākas.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!