Aktualitātes
29.08.2017

"Riga IFF" notiks Latvijā uzņemtās filmas "Lēnprātīgā" pirmizrāde

Komentē
0

Sergeja Lozņicas filma "Lēnprātīgā", kas šogad tika nominēta "Zelta palmas zars" balvai Kannu kinofestivālā, iekļauta "Riga IFF" programmā "Home Made", kurā pieredzēs savu Baltijas pirmizrādi.

Programma "Home Made" šogad paplašināta, izceļot ne tikai filmas no Latvijas, bet arī no Lietuvas un Igaunijas.

Filmas "Lēnprātīgā" scenārijs ir paša režisora izlolots, kaut viņu tam iedvesmojis gan krievu rakstnieka Fjodora Dostojevska stāsts, gan Gogoļa un Saltikova-Ščedrina darbi. Tā stāsta par sievieti, kura dodas tālā ceļā uz cietumu, kur ieslodzīts viņas vīrs, lai noskaidrotu, kāpēc atsūtīts atpakaļ viņam nosūtītais sainītis. Tā sākas stāsts par cīņu ar neieņemamu cietoksni. Stoiskā varone, kuras sejā nekad neparādās smaids, neizkļūst no savas upura lomas, kaut visiem spēkiem cenšas panākt taisnīgumu. Režisora skatījumā šī ir metafora videi, kurā cilvēki paraduši būt cietsirdīgi cits pret citu.

Filma ir Francijas, Vācijas, Lietuvas un Nīderlandes kopražojums. Latvijā tās uzņemšana notikusi Daugavpilī, "Film Angels Studio" paspārnē. "Lēnprātīgā" tapusi ar Nacionālā kino centra un Rīgas filmu fonda atbalstu.

2015. gadā Sergeja Lozņicas filma "Notikums"saņēma vēsturē pirmo Rīgas Starptautiskā kino festivāla balvu par "izcilību pieejā vēsturiskam notikumam un mākslinieciski meistarīgi notvertu esības garu".

Savukārt Lozņicas filma "Miglā", kas arī tika uzņemta Latvijā, Kannu kinofestivālā 2012. gadā pieredzēja gan pirmizrādi, gan saņēma prestižo Starptautiskās kinokritiķu federācijas (FIPRESCI) balvu.

Filmas vienīgais seanss festivālā gaidāms šā gada 15. septembrī, plkst. 19:00. Pirms filmas gaidāma tikšanās ar filmas režisoru Sergeju Lozņicu un tās producenti Uljanu Kimu.

Biļetes uz šo seansu, kā arī vairāk informācijas pieejama festivāla mājaslapā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!