Aktualitātes
18.09.2019

"Riga IFF" izrādīs Ksavjē Dolana jaunāko filmu

Komentē
0

Rīgas Starptautiskā kinofestivāla jeb "Riga IFF" programmu papildinājusi arī kanādiešu režisora Ksavjē Dolana jaunākā filma "Džona F. Donovana dzīve un nāve".

Filma iekļauta Kanādas kino jaunākajiem darbiem veltītajā festivāla sadaļā "New Canadian Cinema" un ir pirmā filma, ko Dolans uzņēmis angļu valodā. Viens no iemesliem tam ir aktieru sastāvs, kurā atrodamas vairākas Holivudas zvaigznes – Sūzana Sarandona, Natālija Portmane, Kits Heringtons un Ketija Beitsa.

Filmas darbība risinās desmit gadus pēc amerikāņu kino un TV zvaigznes Džona F. Donovana nāves. Jauns un veiksmīgs aktieris Rūperts Tērners atceras abu saraksti, kā arī iespaidu, kādu šīs vēstules radīja viņu abu dzīvē. Viņi bija piecus gadus slepeni sarakstījušies, tāpēc Rūperts zina, ko Džonam savulaik nācās pārciest un upurēt. Donovana maigums un dāsnums iedvesmoja zēnu – viņš ļoti vēlējās uzturēt saikni ar savu elku, kas nomira vienatnē pēc vairākiem publiskiem skandāliem.

Pie savas pēdējās filmas Dolans strādājis vairākus gadus, un pirmizrādi tā piedzīvoja Toronto Starptautiskajā kinofestivālā, savukārt "Riga IFF" seanss notiks 24. oktobra vakarā k/t "Splendid Palace".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!