Aktualitātes
09.10.2018

"Riga IFF" ietvaros notiks virtuālajai realitātei veltīts pasākumu cikls

Komentē
0

Kino un virtuālā realitāte ir tuvāk, nekā šķiet — abās pieredzēs vitāli svarīga nozīme stāstniecībai. Lai abas nozares tuvinātu un rosinātu savstarpēju sadarbību, Rīgas Starptautiskā kino festivāla industrijas pasākumu sadaļā šogad notiks pasākumu cikls "Riga IFF goes VR".

"Riga IFF" industrijas sadaļas kodolu veido bērnu un jauniešu filmu kopprodukciju tirgus, kas jau trešo gadu pulcēs kino nozares pārstāvjus no visas Eiropas. Līdztekus topošo filmu projektu tirgum "Riga IFF" pēta jaunus stāstniecības veidus un platformas, kam ir potenciāls piesaistīt bērnu un jauniešu mērķauditoriju, tai radot ne tikai izklaidējošu, bet arī saistošu un izglītojošu saturu. Sadarbībā ar producentu apvienību "Story Hub" un tehnoloģiju inkubatoru "TechHub Riga" no 19. līdz 21. oktobrim notiks virtuālajai realitātei veltīts lekciju cikls un hakatons — tikšanās vieta tehnoloģiju ekspertiem un radošajiem prātiem. Lekciju apmeklētājiem un hakatona dalībniekiem būs pieejami vairāki tīklošanās pasākumi, kuru norisi atbalsta Eiropas Savienības projekts "Cross Motion".

Virtuālajai realitātei veltītajā lekciju ciklā "Riga IFF goes VR" 19. oktobrī plkst. 9.30 būs iespējams apmeklēt četru sarunu ciklu, kur savā pieredzē dalīsies eksperti no Beļģijas, Nīderlandes un Vācijas. Sarunu tēmu lokā būs virtuālās realitātes izmantojums izglītībā, VR izstrāde un prototipu veidošana, virtuālās realitātes medija nākotne, kā arī VR stāstu dramaturģijas veidošana un VR pielietojums dizainā.

Savukārt, lai kino veidotāju stāstniecības spējas sakausētu ar startup vides idejām un tās iedzīvinātu virtuālās realitātes formātā, festivāla ietvaros RISEBA Arhitektūras un mediju centrā H2O 6 (Durbes ielā 4) 20. oktobrī plkst. 10.00 notiks "Riga IFF" hakatons. 24 stundu laikā tā dalībniekiem — strādājot komandās — būs iespēja izveidot savus VR produktu prototipus. 21. oktobrī plkst. 14.30 "Cafe Film Noir" (Elizabetes ielā 61) notiks projektu prezentācija un labāko projektu apbalvošana. Uzvarējušo komandu apbalvos "Samsung Latvija" un "Cross Motion".

Reģistrēties "Riga IFF goes VR" pasākumu apmeklēšanai iespējams festivāla mājaslapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!