Kadrs no filmas "Roka maina pasauli"
 
Aktualitātes
19.09.2019

"Riga IFF" aicina pieteikties bērnu žūrijai

Komentē
0

Tuvojoties Rīgas Starptautiskajam kinofestivālam ("Riga IFF"), kas šogad norisināsies no 17. līdz 27. oktobrim, "Riga IFF" aicina 7–13 gadus vecus kino cienītājus pieteikties dalībai bērnu žūrijā. Žūrijas dalībniekiem būs iespēja noskatīties visus festivāla bērnu filmu programmā "Kids Weekend" iekļautos darbus, izraudzīties labāko un to apbalvot.

Bērnu žūrija ir kļuvusi par ilggadēju "Riga IFF" tradīciju – tikpat senu kā pats festivāls. Darbs žūrijā jaunajai paaudzei ļauj iesaistīties filmu vērtēšanā un apspriedēs.

Pērn bērnu žūrija par labāko vienbalsīgi atzina norvēģu režisora Kristiana Lū filmu "Los Bando". Šāgada programmā iekļauta vācu komēdija "Roka maina pasauli", kas apcer, kāda būtu mūsdienu Pepija Garzeķe; Kenijas un Vācijas kopražojumā tapusī "Supa Modo", kurā deviņus gadus vecā Džo cīnās ar smagu slimību un sapņo kļūt par tādu supervaroni, kādus redz aizraujošajās piedzīvojumu filmās, kā arī spraiga islandiešu futbola drāma "Piekūni", kas ļauj pārliecināties, ka sporta godprātības etiķete darbojas arī ikdienā, un dāņu piedzīvojumu drāma "Hakeris" – teicams spriedzes žanra un tehnoloģiju stāsts.

Lai pieteiktos dalībai žūrijā, pretendentiem jānofilmējas līdz 2 minūtēm garā video vai jāuzraksta recenzija, kurā jāizklāsta viedoklis par sev tuvu filmu vai kādu no latviešu kinodarbiem, kas noskatāms portālā "Filmas.lv".

Video vai rakstiskais pieteikums līdz 1. oktobrim jānosūta "Kids Weekend" kuratorei Kristīnei Simsonei uz e-pasta adresi [email protected]. Video vēlams izmantot kādu no video augušupielādes pakalpojumiem (YouTube, Instagram, Vimeo vai Facebook), e-pastā iekļaujot saiti uz video, savukārt recenzijas iekļaujamas arī pašā vēstulē vai pievienojamas kā pielikumi. Žūrijas dalībnieki tiks izraudzīti konkursa kārtā, par konkursa rezultātiem tiekot informēti ne vēlāk kā 4. oktobrī.

"Riga IFF" bērnu žūrijas dalībniekiem būs iespēja:
— iegūt festivāla akreditācijas karti;
— kopā ar vienu no vecākiem skatīties "Kids Weekend" filmas no īpaši žūrijai rezervētām vietām;
— piedalīties festivāla nobeiguma ceremonijā.

"Riga IFF" bērnu žūrijas dalībnieku pienākumos ietilpst:

— "Kids Weekend" filmu seansu apmeklējums 19. un 20. oktobrī;
— dalība "Riga IFF" bērnu žūrijas apspriedēs;
— kopā ar pārējiem žūrijas pārstāvjiem izvēlēties labāko filmu un tās veidotājiem pasniegt balvu;
— pārstāvēt festivālu un žūriju komunikācijā ar medijiem.

"Kids Weekend" 19. un 20. oktobrī norisināsies kinoteātrī "Splendid Palace" no plkst. 11.00 līdz 16.00. Padomāts arī par pirmsskolas vecuma skatītājiem, kuri abos brīvdienu rītos aicināti uz kompaktajiem animācijas īsfilmu seansiem. Seansu starplaikus skatītāji varēs pavadīt interjera dizaina veikala "Mokka" iekārtotajā rotaļu štābiņā, kur būs iespējams piedalīties izdevniecības "Liels un mazs" grāmatu lasījumos, kā arī žurnāla "Pikolo" radošajā darbnīcā.

Rīgas Starptautiskais kinofestivāls norisināsies no 17. līdz 27. oktobrim kinoteātros "Splendid Palace", "K. Suns", "Kino Bize", kā arī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un Kaņepes Kultūras centrā. Festivāla ietvaros tiks izrādītas 148 filmas, ko papildinās lekcijas, diskusijas un citi pasākumi.

Biļetes un vairāk informācijas "Rigaiff.lv".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!