Aktualitātes
04.03.2019

Rīgā ar bezmaksas seansiem notiks "ASV neatkarīgo filmu festivāls"

Komentē
0

No 6. līdz 9. martam "Kino Kults" kopā ar ASV vēstniecību Latvijā un kinoteātri "K. Suns" piedāvā "ASV neatkarīgo filmu festivālu" ("US Independent Film Festival"), kur uz lielā ekrāna tiks rādītas atzītas ASV neatkarīgās filmas no pēdējās destmitgades.

Festivālā būs iespēja noskatīties piecas filmas: "Won't You Be My Neighbor?", "Winter's Bone", "The Rider", "(500) Days of Summer", "Sorry to Bother You". Iepriekš tās ir izrādītas filmu festivālos Sandēnsā, Berlīnē, Kannās un Londonā.

"Festivāla programmā ir iekļautas filmas, kuras izraisījušas rezonansi sabiedrībā, filmas, kurām ir, ko teikt skatītājam, un filmas, kuras līdz šim nav bijis iespējams noskatīties Latvijā uz lielā ekrāna. Skatītājiem būs iespēja dzirdēt informatīvi izglītojošus ievadus pirms filmām un novērtēt īsta ASV neatkarīgā kino atmosfēru," raksta festivāla organizētāji.

Festivāla seansi ir bez maksas, skatītājiem, izņemot biļetes, ir jāsamaksā tikai "Bez Rindas" komisijas maksa. Filmas būs skatāmas angļu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Pilna festivāla programma:

"Won't You Be My Neighbor?" (2018), rež. Morgans Nevils
6. martā plkst. 18.30

ASV reti kuram bērnība ir pagājusi bez Freda Rodžersa bērnu raidījuma "Mister Rogers' Neighborhood". Lai gan Rodžerss no pasaules atvadījās 2003. gadā, viņa popularizētās idejas par laipnību, godīgumu, mīlestību un sirsnību nav zaudējušas aktualitāti arī mūsdienās. Par viņu stāsta šī dokumentālā filma, kas nosaukumu aizņēmusies no Rodžersa raidījumā dziedātās dziesmas.

"Winter's Bone" (2010), rež. Debra Granika
7. martā plkst. 18.30

Debras Granikas 2010. gada filma stāsta par kādu apņēmīgu meiteni, kura izmisīgi cenšas atrast savu pazudušo tēvu, lai novērstu ģimenes izlikšanu no mājām. Par šo drāmu savu pirmo "Oskara" nomināciju saņēma aktrise Dženifera Lorensa.

"The Rider" (2017), rež. Hloja Žao
8. martā plkst. 18.30

"The Rider" robežas starp mākslas un dokumentālo kino saplūst kopā nešķiramā veselumā — filma stāsta par jaunu kovboju, kurš pēc pārciestās galvas traumas ir spiests atrast sev jaunu vietu dzīvē, jo atgriešanās rodeo nozīmētu drošu nāvi. Filma ir balstīta galvenās lomas atveidotāja Breidija Džendro paša piedzīvotajā — Džendro pārcieta līdzīgu traumu, kad nokrita no zirga.

"(500) Days of Summer" (2009), rež. Marks Vebs
8. martā plkst. 21.00

Šī sirsnīgā, saldsērīgā un godīgā filma pārsteidza gan ar savu nelineāro stāstījumu par kāda puiša un viņa sapņu meitenes attiecībām, gan ar aktieru Džozefa Gordona-Levita un Zojas Dešanelas sniegumiem galvenajās lomās, gan ar savu skaņu celiņu, liekot visiem vēl ilgi klausīties "The Smiths" pēc filmas noskatīšanās.

"Sorry to Bother You" (2018), rež. Būts Railijs
9. martā plkst. 18.30

Amerikāņu repera un aktīvista Būta Railija debijas filma ir melni komisks stāsts par kādu afroamerikāņu vīru, kurš, sākot strādāt telemārketinga uzņēmumā un veicot zvanus, izmanto baltādainiem cilvēkiem raksturīgu akcentu, lai gūtu lielākus panākumus. Bet laika gaitā viņš atklāj korporatīvu sazvērestību ar patiešām negaidītām sekām.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!