Gunta Klivere
pirms 4 gadiem
Nu, ja tā padomā, kāpēc mums vispār ir vajadzīgs apģērbs, vai kāpēc mūsu apģērbs neaprobežojas ar praktiskiem pelēcīgiem T-krekliem un pidžamas biksēm- mēs ar apģērba palīdzību veidojam vēstījumu līdzcilvēkiem. Tad nu ir tikai dabiski, ja viņi šo vēstījumu nolasa un cenšas atbilstoši pret mums izturēties. Tātad, uzsverot seksualitāti, mēs pretī saņemam mūsu personas seksualizēšanu- kur šeit ir kļūda? Gribam citu reakciju- veidojam citu vēstījumu. Pilnīgi neredzu šeit pamatu ierastajam feministu cepienam, jo puiši jau tikai mēģināja nolasīt dāmas vēlmes, cik nu viņi tās varēja saprast.
Man ir gadījies pāris reizes dzīvē šitā ieberzties nejauši- viena reizi bija pusaudžu vecumā, kad pirmo reizi izgāju āra ar svaigi notamborētu krekliņu. Nekā tāda tur nebija, krekliņš atsedza noteikti mazāk nekā tā paša vēsturiskā perioda peldkostīms. Reakcija...oi, man joprojām ir neērti to atcerēties. Otra reize bija valstī, kurā biju ieradusies pirmo reizi, un, kā man pašai likās, ļoti pieklājīgi apģērbta. Lai nu kā, tagad zinu vairāk nekā pirms tam, un apkārtējo reakciju spēju prognozēt labāk. Vēl viens pārbaudījums ir priekšā: nākošajā pavasarī taisos uz valsti, kurā nekad neesmu bijusi...ir idejas, ko vilkt mugurā, un tad jau redzēs, kā man ies.
Ļoti žēl par rozā vecenīti Norvēģijā! Ja es būtu tā kluba īpašnieks, es viņai maksātu naudu par to, ka viņa tik atraktīvi reklamē manu iestādi.

Lakrica Lakrica
pirms 4 gadiem
Es vairs nevēlējos justies kā gaļas gabals iekāres bistro. Bet, paga, vēlreiz – kādēļ gan man tā vajadzētu justies?
tapē ka tev klitoru var redzēt

Ieva Vilciņa
pirms 4 gadiem
Tērpam nav ne vainas. Un es nekādā ziņā neattaisnoju vīriešus, kas pieskārās nepiedienīgā veidā un pārkāpa privātuma robežas. Par to, kāpēc cilvēki mulsa un sākumā ar Tevi nerunāja. Mēs esam seksuālas būtnes. Ar katru atkailinātības pakāpi cilvēkiem nepieciešams aprast un tas prasa laiku un situācijas attīstību. Jā, vielu lietošana palīdz. Ja esi uzvilkusi tērpu, kas ir, piemēram, trīs pakāpes atkailinātāks, nekā apkārtējie ir pieraduši, tad tas ir normāli, ka sākumā viņi mulst un nezina, kur likt acis. Un tas ir normāli un nevar cilvēkus vainot par nerunāšanu. Pati esmu vairākkārt piedalījusies pasākumos, kuros pie siltiem laika apstākļiem daļa no apmeklētājiem staigā pilnīgi kaili visdažādākajās situācijās. Es cienu katra cilvēka izvēli vilkt vai nevilkt, ko cilvēks vēlas, bet tas neatceļ manas sajūtas un emocijas. Es saprotu tos vīriešus, kuri mulst un nezina, kur likt acis, sastopoties ar kailu vai ļoti atkailinātu sievieti, jo man pašai reizēm skatīties kailiem cilvēkiem ir vienkārši too intense, lai cik skaisti un jauki tie būtu. Kailums vai liela atkailinātība var radīt distanci starp cilvēkiem. Piemēram, tuvus draugus mēdzu apskaut ilgi un saskarties arī ar krūšu kurvjiem un vēderiem, bet, ja apskauju kailu cilvēku, tad, visticamāk, tas būs ašāks apskāviens, kurā saskarsies tikai mūsu rokas un pleci. Vēl viens piemērs. Iepriekšminētajā pasākumā kādā vakarā iepazinos ar brīnišķīgu un ļoti skaistu vīrieti un nevarēju saprast, kā varēju viņu agrāk nepamanīt, jo pasākums jau bija pāri pusei. Izrādās, es viņu nebiju pamanījusi, jo viņš mēdza pa dienu daudz staigāt kails un kailajiem vīriešiem es bez lielas vajadzības klāt neeju un nerunājos. Un, ja viņi ir skaisti, tad tas vispār man ir too intense un es viņu klātbūtni ignorēju.

Sasha Hincburgpfbaum
pirms 4 gadiem
nu..aprakstītā problēma tāda no pirksta izzīsta, lai sildītu feministiski noskaņotus prātus. Pati ideja jau ir neloģiska saknē - taisīt provokāciju (ģērbties provokatīvi) un tad pārdzīvot ka kāds pavelkās uz šo provokāciju.
ja autore uzskata ka ģērbās atbilstoši - tad par ko vispār raksts. atbilstoši saģērbās, sagaidīja atbilstošu reakciju.
A ja pati uzskata ka uzvilka ārprātā piedauzīgu, provocējošu tērpu - tad uz kāda pamat tiek gaidīta samakslota reakcija, kas izliksies to neredzam. Tipa lai slavētu liekulīgu divkosību??

Sunflower W
pirms 4 gadiem
Īsti nesapratu raksta loģiku.

Ja esi līdzsvarota būtne, kāpēc jāvelk tērps, kurā jūti diskomfortu dēļ apkārtējo reakcijas. Cita lieta, ja cilvēks ir pašpietiekams un stāv tam pāri, bet ja ne, tad priekš kam provocēt un satraukties par ārējā tēla neatbilstību iekšējam saturam :) Kā bija Agrajā rūsā - tik dziļus tērpa izgriezumus taisāt, lai tajos saskatītu dvēseli? Man, piemēram, ir neērti, kad es redzu cilvēkus džinsos un kedās ejot uz operu un teātri, pat ja staigāt kedās tagad ir moderni. Tāpat man ir neērti, kad sieviete ģērbjas neatbilstoši savam vecumam, jo jūtas "garā jauna". Neviens jau acīs nepateiks, ka tas gluži vienkārši nereti izskatās vulgāri.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Es reiz biju Norvēģijā. Un tur bija tāds gadījums - mēs staigājām pa mazpilsētu - nu labi, ne gluži mazpilsēta, bet apmēram - mūsu Jelgava , piemēram.
Un pie viena bāra novērojām sekojošo - apsargi - braši puiši - izved no bāra vecenīti - tādu - uz 2 m garu, ap gadiem 70 - 80 jaunu - visa tērpusies rozā - pieguļošas bikses, kažokveidīga raibi rozā pūkaina jaka , pūkaini kažokaini rozā zābaciņi , melni mati ar rozā banti utt. - lūk, tāda veca jauniete - bet nekāda ne ķiļķenzupa - viņa grib dejot un laužas atpakaļ uz bāru, apsargi šo nelaiž, viņa turpat dejo , gorās , plivinās, tikko kādi apmeklētāji iet bārā - v.jauniete līdzi - apsargi atkal šo laukā - nu meitene uzpīpē, padejo - pagrozās - un atkal - nākošā cietokšņa ieņemšana -
Vai tad viņai nav - nebija tiesības - noreibt un dejot . Nezinu - varbūt viņa uzmācās - varbūt, bet vispār jau netaisnīgi , ka tā

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
vecas jaunietes, vai jauneklīgas vecenītes - tā man nav problēma - to es varu pieņemt - var teikt vienaldzīgi , bet lūk , vīrieši ar zirgastēm vai bizēm , vai ar garām bārdām - nepatīkami , sevišķi , ja tie mati nav mazgāti -
nu tad vēl visādi trakumi - piem. - vakardien braucu tramvajā un man blakus nostājas vīrietis - pilns komplekts - gari mati zirgastē, gara bārda līdz krūtīm - bet vissatraucošākie bija nagi - daži tādi gari gari un lieli, jo vīrieša pirksti tomēr - pietiekami pieklājīgi ģērbies, bet nu tie nagi - man tik pretīgi - saprotu, ka katram ir tiesības , bet .... nu labi - slinkums griezt matus un bārdu - es spēju saprast , bet nagi - Svētā Debess - kāpēc gari nagi? Un tā kā tā bija slēgta telpa un man bija tirgus maisiņš ar zaļumiem - es nevarēju nekur aizmukt - viņam brīvība, man vēl tagad mīmika šķobās atceroties

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
un vēl - protams, ka runa ir par brīvību, kuru mums - 21.gs. cilvēkiem ir sarūpējuši mūsu senči no visiem iepriekšējiem gadsimtiem un tad ir interesanti un skumji vērot un vērtēt - ko mēs ar šo brīvību daram - kā to tērējam

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
''Es varu vilkt, ko un kad vēlos, un man nav jākaunas tāpēc, ka citi cilvēki to nevar pieņemt." - es tā nedomāju.
Pirms gadiem 10 izgāju ārstu komisiju, lai atjaunotu savu vadītājas apliecību, tur bija sieviete - kurai bija superīsi mini svārki - gaiši un melnas zeķes , kuras iežņaudza ciskas . Mana problēma ir tā, ka es vienmēr, arī pirms datu aizsardzības likumiem, esmu kautrējusies filmēt un fotogrāfēt cilvēkus. Bet ja es toreiz būtu vismaz fotogrāfējusi, tad būtu redzams, ka visu skatieni bija piekalti tās sievietes intīmākajai vietai - tai, kur beidzas kājas un kur zeķu gumijas cisku mīkstumus sažņaudz tā, ka tie pat nedaudz karājas pāri tām. Tas bija tik piedauzīgi, nepatīkami - jau tīri vizuāli , estētiski kropli, ka es visu laiku jutos neērti un es aktīvi izvairījos no jebkura vīrieša skatiena. Kaut kādā mērā tā sieviete pazemoja mani kā sievieti - ar savu izskatu. Ne toreiz, ne tagad parādīšanos sabiedrībā šādā izskatā es nevērtēju kā normālu.

Varam diskutēt par cēloņiem, bet fakts palie fakts - prostitūcija ir tāds sieviešu naudas pelnīšanas veids, kuru vismaz atklāti un godīgi, neviens neatbalsta un nevēlētos veicināt.
Tad, kurā brīdī izaicinošs apģērbs , (vai tā neesamība ) ir nevainīgs, un kurā brīdī apkārtējo sabiedrību traucējošs un pat pazemojošs?
Man personīgi būtu baigi nepatīkami redzēt sievietes un vīriešus ar uzbudinātiem, erektētiem dzimumorgāniem , sasvīdušus , slapjām intimām vietiņām utt. utjprj. - nē - kā eksotika - kāpēc nē - kā mēdz teikt - dzīvē viss ir jāizmēģina, bet ja tā būtu norma? Ir tādi jēdzieni kā intimitāte, iekāre un vēl daudz kas cits, kas iestajoties šādai dzīvniecikai brīvībai - pazustu uz neatgriešanos - līdzīgi kā sugu daudzveidība, vai koraļļi okeānos . Nē - to es tā kā nenovēlētu saviem bērniem un mazbērniem.

Domāju, ka es savu viedokli nemainīšu - palikšu pie uzskata, ka ar apģērbu mēs nododam informāciju pārējai sabiedrībai un attiecīgi veidojam tās attieksmi pret sevi.
Lūk,piemēram, es vēlos uzsvērt savu seksualitāti, savu pieejamību kā seksuāls objekts - atkailinu krūtis, kājas, izceļu vidukli , dibenu. Ja ar to nepietiek - nu piemēram, kad pienāk vecums un konkurence kā saka - stipri pastiprinās - jāliek lietā spilgts grims , kādi fetiša elementi utt. Saprotama lieta, ka tā ir mana - 21.gs. sievietes brīvība - uzvesties seksuāli izaicinoši , jo es tā vienkārši gribu un tā jūtos. Vai sabiedrībai būtu jāignorē mana uzvedība? Nē - protams, ka nē - jo elle un indija - kāda tad jēga man lietot grimu, tērēt naudu izaicinošiem tērpiem un apaviem un maksāt par ieejas biļeti festivālā un gan jau arī par kādu kāsi vai vismaz dzērniena glāzi... Protams, ka es ģērbjos tā , kā gribu lai mani novērtē sabiedrība. Ja mums kā cilvēkiem būtu vienaldzīgs mūsu izskats - tad mēs būtu līdzīgas kā puķes pļavā, vai koki mežā, nu vismaz kā orangutani džungļos. Bet tā taču nav.

Kad Litshi apgalvo, ka brīvība ir jebkādu cilvēku sabiedrības normu , pieņēmumu ignorēšana - tad es saku, ka tā nav brīvība. Nu nav tā, vienkārši tā nav un es varu priecāties, ka man tādā sabiedrībā nebija un nebūs jādzīvo.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!