Foto no izrādes "Svina garša"
 
Aktualitātes
30.12.2019

Raidījums "Teātris.zip" atgriezīsies ar septiņām jaunām izrādēm

Komentē
0

Janvārī un februārī Latvijas Televīzijas skatītāji raidījumu cikla "Teātris.zip" ietvaros varēs novērtēt septiņas Latvijas teātru izrādes. Ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu iestudējumus būs iespējams noskatīties LTV1 ēterā un nedēļu pēc tam arī "Replay.lv" arhīvā.

2020. gada ciklu 4. janvārī plkst. 10.30 uzsāks "Teātris.zip bērniem" ar Liepājas teātra muzikālo izrādi "Sniegbaltīte un septiņi rūķīši". "Režisora Dž. Dž. Džilindžera un dramaturģes Rasas Bugavičutes versijā pasakas galvenā doma ir nemainīga – stāsts par cilvēka dvēseles tīrības un skaistuma nozīmi, bet tas piemērots mūsdienām," teikts izrādes aprakstā. Pirms izrādes lelle Lupe no raidījuma "Kas te? Es te!" kopā ar bērniem un šefpavāru Ēriku Dreibantu pārrunās to, ka saindēt iespējams ne vien ābolus, bet arī cilvēku attiecības. Savukārt 4. janvāra vakarā plkst. 21.25 LTV1 būs vērojama Nacionālā teātra izrāde "Juveliera jubileja". Pirms izrādes Ojārs Rubenis sarunāsies ar režisoru Ģirtu Ēci un aktrisi Lolitu Cauku.

11. janvārī plkst. 21.30 būs vērojama Valmieras teātra izrāde "Vidzemnieki" Indras Rogas režijā. Dramaturģe Justīne Kļava izrādi veidojusi pēc Rūdolfa Blaumaņa stāstu "Spijēnos", "Romeo un Jūlija", "Prece", "Īstais līgavainis", "Nauda zeķē", "Bērtuļa pirksts", "Stāsts par cūku, kura runājuse" motīviem. Pirms izrādes raidījumā "Teātris.zip" ar Ojāru Rubeni sarunāsies režisore Indra Roga un teātra zinātniece Edīte Tišheizere.

18. janvārī skatītāji redzēs Dailes teātra izrādi "Klusā daba ar resno puisēnu", bet pirms šīs traģikomēdijas ar Ojāru Rubeni sarunāsies režisors Mihails Gruzdovs, kā arī aktieri Artis Robežnieks un Ieva Florence. Janvāra cikla izskaņā, 25. janvārī, Nacionālā teātra izrāde "Ak, tētīt..." – režisora Intara Rešetina debija Nacionālajā teātrī. Pirms izrādes ar Ojāru Rubeni sarunāsies režisors un aktieri Dita un Valdis Lūriņi.

Februārī "Teātris.zip" ļaus noskatīties atzīto Jaunā Rīgas teātra izrādi "Vectēvs". Alvja Hermaņa režisētā Viļa Daudziņa monoizrāde 2008./2009. gada sezonā saņēmusi divas Spēlmaņu nakts balvas. Pirms izrādes ar Ojāru Rubeni sarunāsies pats Vilis Daudziņš. Savukārt cikla nobeigumā Nacionālā teātra izrāde "Svina garša", kas veidota pēc rakstnieka Māra Bērziņa romāna motīviem. Sarunā pirms izrādes tiksies romāna autors Māris Bērziņš, režisors Valters Sīlis un galvenās lomas atveidotājs Raimonds Celms.

Kopš 2012. gada rudens ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu "Teātris.zip" cikla ietvaros LTV1 un LTV7 pārraidītas kopumā 187 izrādes – 133 vakara izrādes kopā ar raidījumu "Teātris.zip" un 54 dienas izrādes no teātriem visā Latvijā. Ierakstītas 145 Rīgas un reģionu teātru izrādes. Visbiežāk ierakstītas un pārraidītas Latvijas Nacionālā teātra un Dailes teātra izrādes. Tiem seko Valmieras un Jaunais Rīgas teātris.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!