Guna Zariņa. Foto: Ģirts Raģelis
 
Aktualitātes
13.11.2017

Radīts videodzejolis "Latvijai 99! Dzimšanas dienas"

Komentē
0

Lai sveiktu Latvijas iedzīvotājus valsts 99. dzimšanas dienā, radīts minūti garš videodzejolis, kurā dokumentēti dažāda vecuma, profesiju un interešu Latvijas cilvēki viņu dzimšanas dienās. Apkopotie dokumentālie kadri savīti ar Edgara Šubrovska dzejoli par dzimšanas dienām.

Apsveikumā redzama deviņgadnieces bērnu ballīte, arhitekts, kurš nesvin dzimšanas dienu, aktrise, kurai svētki aizrit uz skatuves, savulaik represēta vīra un sievas sirsnīgs prieks par vēl vienu kopīgu dzimšanas dienu, aizrautīgas ceļotājas lielais saimes galds, divdesmitgadnieces dzīres bārā un mākslinieka apaļa jubileja dabas ainavā.

"Reizēm dzimšanas diena iekrīt grūtībās vai skumjās, tad var ļauties svinēt nevis ar publiskām gavilēm, bet ar savpatību, siltumu, cilvēkiem un skatieniem. Reizēm dzimšanas diena sakrīt ar lieliem priekiem, drūzmu un uguņošanu. Tajos brīžos līksme un dziesmas skan tālu. Te ir brīvība būt tam, kas esi, justies pašam un būt pašam, jo mums ir brīvība. Valstij, ko svinam ir vēl viens brīvības gads. Caur dzejoli un dzimšanas dienu dokumentālajiem kadriem radīts dzimšanas dienu stāsts, jo katra mūsu dzimšanas diena ir arī Latvijas dzimšanas diena. Lai kādi mēs būtu – dzirkstoši vai skumji, pilsoņi vai ne tik pilsoņi, jauni vai jau padzīvojuši, skumji vai priecīgi – visi esam te, Latvijas kopienā," stāsta idejas autore Eva Johansone.

Ceļā uz valsts simtgadi, "Latvijas Televīzija" jau sesto gadu pēc kārtas radījusi video apsveikumu Latvijas dzimšanas dienā un iepriekšējos video apsveikumus "Latvijai 94. Gadi.", "Latvijai 95. Darbs", "Latvijai 96. Robežlīnija", "Latvijai 97. Vārdi", un "Latvijai 98. Vilinājumi" skatāmi šeit.

Dzejoli un muzikālo audeklu radījis Edgars Šubrovskis, to ierunājusi Ilga Reizniece. Dzimšanas dienas dokumentēja operators Aleksandrs Okonovs un fotogrāfs Ģirts Raģelis. Dzimšanas dienu stāsti un fotogrāfijas apskatāmas šeit.

Video apsveikumu sērija un videodzejolis tapis ar Kultūra ministrijas un "Latvijas Televīzijas" atbalstu.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!