Aktualitātes
27.09.2017

Radīts Anša Cīruļa rokraksta iedvesmots burtveidols

Komentē
0

Sagaidot Latvijas simtgadi, zīmolu dizaina studija "Asketic" izdod burtveidolu "Cirulis Display", kura iedvesma meklējama latviešu mākslinieka, grafiķa, gleznotāja un lietišķās mākslas meistara Anša Cīruļa (1883–1942) rokrakstā.

Anša Cīruļa radošais devums ierindo viņu starp nozīmīgākajiem latviskās identitātes pamatlicējiem. Cīrulis ir gan Latvijas karoga dizaina standarta veidotājs, gan Latvijas Republikas pirmās pastmarkas dizaina meta autors.

Darbs pie burtveidola tika uzsākts 2007. gadā, strādājot pie grāmatas par Ansi Cīruli ("Ansis Cīrulis. Saules pagalmos". Apgāds "Neputns", 2008). Rūpīgi pētot mākslinieka oriģinālos darbus un burtu formas, dizaina studija "Asketic" ir izveidojusi jaunu burtveidolu, kas mūsdienīgi interpretē 20. gadsimta Austrumeiropas romantismu. Anša Cīruļa darbus raksturo asimetriski griezumi un specifiski grafiski elementi, kas atspoguļoti burtveidola dizainā.

Oriģinālie Anša Cīruļa burtveidoli

Jaunizstrādātais burtveidols ir pieejams divos formātos: "Regular" un "Bold". Tas atbalsta vairāk nekā 30 valodu burtus un zīmes, iekļaujot katras valodas raksturīgos diakritiskos simbolus un to kombinācijas.

Fonta licences var iegādāties interneta vietnē. Cena: 35 eiro par atsevišķu stilu vai 60 eiro – par komplektu.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!