Photo by Jonathan Velasquez on Unsplash
 
Aktualitātes
23.02.2019

Radio ēterā izskanēs dzejas lasījums "Dzeja bez mūriem"

Komentē
0

Sestdien, 23. februārī, plkst. 15.00 radio "NABA" (95,8 FM) literatūras raidījuma "Bron-Hīts" ietvaros izskanēs dzejas lasījums "Dzeja bez mūriem".

Gaidāmais lasījums rīkots, atsaucoties uz 2011. gadā Kolumbijā dibinātās Pasaules dzejas kustības (World Poetry Movement) iniciatīvu. Pirms gada šī organizācija, reaģējot uz notiekošo Meksikā, izlēma organizēt 2019. gada februārī visu pasauli aptverošus dzejas lasījumus – "Pasaule bez mūriem" ("World without walls").

Ar saviem tekstiem akcijā piedalīsies dzejnieki Inga Gaile, Madara Gruntmane, Krišjānis Zeļģis, Artis Ostups, Eduards Aivars, Semjons Haņins, Aivars Madris, Lote Vilma Vītiņa, Ivars Šteinbergs un Marija Luīze Meļķe.

Visvairāk dzejas pasākumu plānots Meksikā, kur koncepta ietvaros līdz šim jau izskanējuši 144 lasījumi. Vairāk nekā simts pasākumu notiks arī Kolumbijā un citās Latīņamerikas valstīs, tāpat lasījumi tiek rīkoti arī Amerikā un Eiropā, tostarp arī Lietuvā.

"Kā dzejnieki, kas piedalās Pasaules Dzejas Kustībā un šajā februārī visā pasaulē organizētajā akcijā "Pasaule bez mūriem", mēs iestājamies par pasauli, brīvu no cilvēku diskriminācijas viņu ādas krāsas, nacionālās identitātes, sociālā statusa, dzimuma, reliģiskās pārliecības vai seksuālās orientācijas dēļ," vēstīts Latvijas lasījumu rīkotāju izplatītajā preses paziņojumā.

"Šī ideja piedzīvo ļoti lielu atsaucību visā pasaulē. Varbūt tāpēc, ka dzeja ir labs veids, kā sazināties, nenosodot un netiesājot, uzklausot visdažādāko cilvēku runāto un ar dzejas valodas palīdzību paplašinot laiktelpu. Dzejas kustība ir kļuvusi par varenu straumi. Mēs visi zinām, ka esam visur kā cilvēka gara izpausme. Caur dzeju mēs kļūstam tuvāki gan savās valstīs, gan ārpus tām," par pasākuma ideju stāsta Latvijas PEN vadītāja, dzejniece Inga Gaile.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!