Arturs Prieditis
pirms 6 gadiem
Ļoti primitīvs un vulgārs romāna vērtējums. Bet vai varēja būt savadāk?

avral avral
pirms 6 gadiem
Viena no labākajām romāna recenzijām ir Kārla Ūves Kneusgora (eposs "Mana cīņa")
http://www.nytimes.com/2015/11/08/books/review/michel-houellebecqs-submission.html

Bet par piezīmēm pie izrādes S. Radzobei paldies.

avral avral
pirms 6 gadiem
"Apstākļos, kad Eiropā, tostarp Francijā, kulminē bēgļu krīze, kad regulāri notiek asiņaini terorakti, kurus paraksta "Islāma valsts", kas sēj bailes un izmisumu, vai tēlot Musulmaņu brālību un tās reformas humoristiskā garā nav, mazākais, situācijas nopietnības nenovērtēšana?"

Romāns rakstīts 2013.- 2014. gadā un iznāca 2015. gada janvārī. Tā rakstīšanas laikā nekulminēja nekāda bēgļu krīze un Eiropā nenotika terorakti.

Malahijs
pirms 6 gadiem
Par pirmo rindkopu. 1896. gadā, cik man zināms, neiznāca neviens Vismansa romāns. Pieņemu, ka ar ''Otrādi'' domāts ''À rebours'', kas tika izdots 1884. gadā. Un Velbeka darbā šis romāns tiek pieminēts vairākkārt.

dzimmijs13
pirms 6 gadiem
"Musulmaņu ģimenē, atgādina rektors, vīram jāgarantē visām sievām vienādas iespējas. Vai seksuāli izsmeltais Fransuā to spēs?" Bet protams, nespēs. Velbeks taču nerakstīja kas notiek "pēc tam". Viņa darbā lieliski parādīti eiropiešu priekšstati par vairākām sievām kā "viena virēja, otra palaistuve", ka vīrs atpūšas padevīgas virējas klātbūtnē, uzkrājot padevīgi pavedinošās "palaistuves" baudīšanai. Te arī jautājums vai harēms atbilstošs islāmam - neatkarīgi, ir vai nav, ļoti daudzu eiropiešu priekšstatos ir.
Protams, realitāte ,,, hm, pelēkāka, ja tā varētu izteikties (staro citu, ne pa velti pasakas beidzās ar frāzi "un viņi dzīvoja ilgi un laimīgi"). Velbeks nerāda kā Fransuāzs "jūtas" pēc vairākiem gadiem. Nu, visticamāk, neviens nejautātu "kā tu jūties", tev būs jāpostulē sava laimīgā dzīve Musulmaņu Brālības vadībā. Vai tad nu mēs nezinām, kā tas ir, principā nav atšķirības kādas "saulainās nākotnes" vārdā pakļaujies.
Jā, vēl tikai par "vienādām iespējām visām sievām" - aizmirstiet, Vidējos Austrumos sieviešu seksuālās vēlmes tiek ierobežotas ar striktiem nosacījumiem, galēja'variantā apgraiza klitoru. Ne pa velti nesen tas Ēģiptes arābu muftijs aicināja apgraizīt visas sievietes, jo puse ēģiptiešu vīriešu lūk, esot impotenti. Protams, nevaru spriest vai tā tiešām ir, bet tādi aicinājumi nerodas ne no kā.
Eh, cilvēki nepārtraukti kāpj uz viena un tā paša grābekļa - redzot sistēmas problēmas, vēlas radikālai nomainīt sistēmu, kura ilūzijās pilnīgāka. Un tad attopas ka problēmas vēl vairāk....
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!