Edge
pirms 5 gadiem
"Atklātība - dzīves norma!" - tā reiz skandināja Jakovļeva skolotie rozevaldieši LPSR. Pašlaik jau modernie propagandisti-aģitatori izdomājuši ko interesantāku - stāstiņu par "sensāciju kāro publiku". Augam gudri, politologa kung'!

Edge
pirms 5 gadiem
" Un te, lūk, vissmagākais jautājums, kuru netiešā veidā uzdod Ginta Grūbes filma, – vai atjaunotā Latvijas valsts vispār jebkad ir gribējusi tikt skaidrībā par VDK darbību?"
Jārēķina jeb Tikai bizness, nekā personīga. Ja jau Latvijas valsts atjaunotāji pareizi sarēķināja pirms ATKLĀTĀS balsošanas par 4.maija deklarāciju 1990.g., tad atbildēt 2018.g. ir vieglāk par vieglu. "Kas bezgrēka ieņemts (dzimis) - tas lai met akmeni pirmais!"
Informācija pirms maisu atvēršanas:" Padomju Latvijā pat tāda kuriozitāte: no 138 Augstākās Padomes deputātiem, kas 1990. gada 4. maijā nobalsoja par Latvijas valstisko neatkarību, vismaz 36 bija VDK slepenie aģenti." L.Purs. Greizo pamatu meistari.

Andrievs Niedra
pirms 5 gadiem
Neteikšu, ka ar nepacietību, bet ar interesi gaidu to masu entuziasma straumi, kas velsies ārā no visiem gludekļiem, kad tie maisi būs publicēti.
Nē, nē - mani tikai zināšanai interesē tie uzvārdi, kas atradīsies pašos maisos. Neuzskatu šo info sev par milzīgas intereses vērtu.
Bet mani patiesi un ar aizrautību interesē tie Tautas Darbinieki, kuri gāzīsies virsū tiem nabadziņiem no tiem maisiem! Kuri būs tajos šodienas stukaču leģionos, kuri atkal rakstīs rakstiski un skandēs skaniski savas denunciācijas. Jūs teiksiet, ka mūsdienās nav ne tās Partijas, ne tās Čekas, kurai izkalpoties? Maldāties! Ir šodien atkal "pareizais viedoklis" un to apsargājošie asins suņi, kuri cītīgi izraudzīs, vai visi ir pietiekami skaļi nosodījuši jau šodienai piedienīgos "tautas nodevējus".
Esmu pārliecināts, ka būs desmitiem un desmitiem pareizā sašutuma paudēju, kur atkal pat skries pa priekšu kopējam "tautas nodevēju" publiskās pakāršanas prasītāju pūlim. Es patiesi alkstu ieraudzīt šos pirmrindniekus un baudīt viņu izdomas bagātību!

Edge
pirms 5 gadiem
Ja jau neatkarība, parlamentārā demokrātija, brīvais tirgus u.c. Rietumu labumi būtu uz pašreizējo brīdi nodrošinājuši labklājību vairākumam, tad čekas maisu atvēršanai maz kurš vispār uzmanību pievērstu. Taču pašlaik ir kaut kas pilnīgi ačgārns tam, kas tika sasniegts LPSR 30- 40 gados pēc 2.Pasaules kara, tāpēc tāds troksnītis tiek taisīts, lai būtiskus jautājumus neuzdotu - jēgsaturīgas diskusijas neuzsāktu.
Pārdomā. Akadēmiķis, zinātņu vēsturnieks Jānis Stradiņš: "....Bet runāsim atklāti, represēto skaits nekad nav pārsniedzis 15%. Atlikušie 85% jau netika represēti un dzīvoja normāli." (Trūkst Trešo tēva dēlu un Antiņu. / IRIR, 29. marts , 2013.)

kuģis
pirms 5 gadiem
T.i., okupētās LV 40 gadus tika “sasniegta” apaļa nulle. Kas uz smiltīm, asinīm, bailēm un zagšanu un nonāvēšanu celts, tas arī paputēs visai īsā 
laikā. Tīri ļeņiniska, nē, stučkista domāšana, biedri - tas nekas, ka patvaļīgu iemeslu dēļ jācieš 15-20, pat 30% ļaužu - mērķis taču attaisno līdzekļus, jebko vienlīdzības topijas vārdā.

Edge
pirms 5 gadiem
Vita Matīsa:" Latvija ir izveidojusies par dziļi netaisnīgu valsti." ( Diena, 20. jūnijs, 2009.)
Tas nekas, ja Latvijā normāli dzīvo 10-15%, jo "mums nav ko bīties - Roma mūs sargā" (Rainis. Uguns un nakts)?
Nav 4.maija repubļikša ne vīzijas, ne mērķa, ne jēgsaturīgi uzdevumi - kaut kāds sacerējums ar nosaukumu Nacionālās attīstības plāns, kā tāda bēguļošana no patiesības.
No petiesības neaizbēgt.
Jānis Vanags: Ja iedzīvotāji pamet valsti, tas nozīmē, ka valsts ir slima. (NRA, 02.01.2018.)

Edge
pirms 5 gadiem
Ar sirsnīgiem aplausiem un stāvovācijām godinot 96 gadus veco režisoru Rolandu Kalniņu un filmas operatoru Miku Zvirbuli (80), 15. maijā noslēdzās filmas “Četri balti krekli” seanss Kannu kinofestivālā programmā “Cannes Classics”, ziņo Naconālais kino centrs.
Jau tālajā 1966. g. 28.-30. maijā, kad Stokholmā notika Eiropas latviešu kultūras darbinieku kongress - jau tad prof. H.Biezais atzinīgi novērtējot Latvijā, aicināja trimdiniekus ar "0" zināšanām:"....Mums ir apzināti jāpasvītro, kā es ar piemēriem to jums rādīju, ka latviešiem dzimtenē ir vēl kāda cita kultūra. Tā veidojas, un tā pastāv, komūnistu nekontrolējama un komūnistu apkarota. Arī tā ir sastopama it visos laukos: zinātnē, mākslā, literātūrā. Tikai mums pašiem jābūt savas brīvības cienīgiem un jāspēj atšķirt komūnistu propagandu no latviešu tautas radošā spēkā sniegtiem kultūras devumiem." Dr. Haralds Biezais: LATVIEŠU KULTŪRA OKUPĒTAJĀ LATVIJĀ UN TRIMDĀ (Jaunā Gaita nr. 116, 1977)
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!