Ar bērniem
13.06.2013

Pieradināt pie augstvērtīgas mākslas jau no mazām dienām

Komentē
0

Pagājušajā gadā bērnu grāmatu izdevniecība "Liels un mazs" sāka izdot dzejas bilžu grāmatu sēriju "BIKIBUKS". Tā ietvaros katru ceturksni iznāk sešu jaunu "BIKIBUKU" laidiens, un katrā atsevišķā grāmatiņā apvienots viens latviešu dzejnieka darbs bērniem ar latviešu mākslinieku ilustrācijām. Grāmatiņas vieno mākslinieku Rūtas Briedes un Arta Brieža veidotais dizains – mazam bērnam ērts formāts un īpašais sērijas logo, kurā redzams pats Bikibuks. Tas radies no Jāņa Baltvilka skaitāmpanta "Biki – buki", ar kuru 2012. gadā tika aizsākta sērija. "Liels un mazs" iecerējuši izdot 100 dažādos laikos sacerētu dzejoļu (no Rūdolfa Blaumaņa līdz Kārlim Vērdiņam), ko ilustrējuši dažādi mūsdienu latviešu mākslinieki.

"Bikibuku" formāts ir mazs, taču mākslinieka darba apjoms – liels. Tieši tāpēc uzrunājām sešus "Bikibuku" māksliniekus no dažādiem grāmatu sērijas laidieniem, uzdodot viņiem trīs vienādus jautājumus par šo darbu. Galu galā - vai nav žēl ieguldītā darba, kas rezultējies tik mazā grāmatiņā?


 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!