Aktualitātes
11.06.2019

Pie Krievijas vēstniecības Rīgā notiks pikets žurnālista Ivana Golunova atbalstam

Komentē
0

Otrdien, 11. jūnijā, 9:00 no rīta pie Krievijas vēstniecības Rīgā notiks pikets, kurā Latvijas žurnālisti un vārda brīvības aizstāvji pulcēsies, lai pieprasītu atbrīvot Krievijā aizturēto "Meduzas" žurnālistu Ivanu Golunovu.

Atbalsta piketu pie Krievijas vēstniecības Rīgā organizē Baltijas Mediju izcilības centra izpilddirektore Gunta Sloga un portāla "rus.delfi.lv" nacionālo ziņu redaktore Ksenija Koļesņikova, bet atbalstu piketam izteikuši Latvijas Žurnālistu asociācijas pārstāvji (vairāk informācijas par protesta akcijas norisi šeit).

Rīgā bāzētā krievu medija "Meduza" korespondents tika aizturēts 6. jūnijā Maskavā, kad viņš devās tikties ar kolēģiem. Izmeklētāji žurnālistam izvirzījuši apsūdzību par narkotisko vielu izplatīšanu, taču pats Golunovs uzstāj, ka paciņas viņam "piesviestas". Arī viņa draugi, žurnālisti un starptautiskā sabiedrība uzskata, ka lieta safabricēta, lai neļautu Golunovam turpināt darbu pie atmaskojošiem pētījumiem par korupciju Maskavas domē un citās varas institūcijās. Sestdien Maskavas tiesa Golunovam piespriedusi mājas arestu.

"Aizturēšanas apstākļi, žurnālista dzīvokļa pārmeklēšana, tūlītēja varai pakļāvīgu mediju iesaistīšana Golunova lietas atspoguļošanā liek domāt, ka šī lieta ir plānota provokācija pret žurnālistu," paziņojumā presei norādījusi Latvijas Žurnālistu asociācija, aicinot arī parakstīt publisku atbalsta vēstuli. Ar kolēģi solidarizējušies arī trīs lielākie Krievijas biznesa laikraksti: "Vedomosti", "Kommersant" un RBK, kas pirmdien, 10. jūnijā, iznākuši ar vienādiem vākiem.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!