Photo by Sara Rampazzo on Unsplash
 
Aktualitātes
04.02.2019

Pie Krievijas vēstniecības piketēs pret LGBT+ kopienas vajāšanu Čečenijā

Komentē
0

Decembrī atsākās LGBT+ cilvēku vajāšanas vilnis Čečenijā, pārsteidzot pasauli ar pielietoto spīdzināšanas metožu nežēlību, kas vairākos gadījumos ir beigusies ar nāvi.

"The LGBT Network", Pēterburgā bāzēta Krievijas LGBT+ aktīvistu grupa, pagājušajā nedēļā ziņoja, ka vismaz 40 cilvēki Čečenijā aizturēti, no tiem vismaz divi spīdzināti līdz nāvei, turpinot 2017. gadā atklāto noziegumu virkni, kad tika ziņots par vairāk nekā 100 cilvēku brutālu spīdzināšanu. Tiek izmantotas tādas metodes kā sišana, izvarošana, dzeramā ūdens un pārtikas liegšana, publiska pazemošana.

4. martā no 17:30 pie Krievijas vēstniecības notiks pikets, lai parādītu Latvijas nosodījumu pret bezdarbību, kā arī izrādītu solidaritāti Čečenijas LGBT+ kopienai.

Piketā aicināta pievienoties Latvijas LGBT+ kopiena un tās atbalstītāji, kuriem rūp cilvēktiesību pārkāpumi Čečenijā. Piketa rīkotāji, jauniešu organizācijas "Skapis.eu" un "Protests", aicina nepieļaut, ka šie gadījumi tiek apklusināti, un piketā pieprasīs Krievijas valdībai aktīvi rīkoties, lai vainīgie tiktu sodīti, kā arī aicinās Latvijas valdību paust publisku nosodījumu Čečenijā notiekošajam un ANO Cilvēktiesību padomi – izmeklēt cilvēktiesību situāciju Čečenijas Republikā.

Ziņas par homoseksuāļu vajāšanām Čečenijā pāršalca medijus jau 2017. gadā. Maskava pēc tam apņēmās izpētīt šo jautājumu, taču Krievijas LGBT tīkls apgalvo, ka neviena nopietna izmeklēšana nav sākta.

Kā ziņo organizācija "Krievijas LGBT tīkls", decembra beigās sācies jauns aizturēšanu vilnis, un šobrīd apcietināti aptuveni 40 cilvēki un vismaz divi nogalināti. Aizturētajiem tiek konfiscēti dokumenti, lai nodrošinātos, ka viņi nevar atstāt Čečeniju. Čečenijas varas iestādes noraidījušas šos apgalvojumus.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!