Photo by Jan Kahánek on Unsplash
 
Aktualitātes
27.11.2018

Pētnieki aicina dalīties ar dienasgrāmatām un rakstītiem dzīvesstāstiem

Komentē
0

28. novembrī no plkst. 10 līdz 16 LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta Latviešu folkloras krātuve (LFK) organizē Autobiogrāfiju dienu.

Ikviens, kura rīcībā ir vai nu paša vai citu rakstītas dienasgrāmatas, dzīvesstāsti vai atmiņas, ir aicināts dalīties ar šīm vērtīgajām liecībām par pagātnes un tagadnes sabiedrību ar Autobiogrāfiju krājuma veidotājiem un pētniekiem. 

Autobiogrāfiskos materiālus aicina iesniegt digitalizēšanai uz laiku un arhivēšanai LFK Autobiogrāfiju krājumā, atnesot uz Latvijas Nacionālās bibliotēkas 5. stāvu – Latviešu folkloras krātuves lasītavu. Par katru iesniegto materiālu ar tā īpašnieku tiks slēgta vienošanās par to, kā iesniegtais materiāls var tikt izmantots un kādi ir tā publicēšanas nosacījumi.

LFK Autobiogrāfiju krājumu veido materiāli, ko dažādos laikmetos cilvēki rakstījuši, dokumentējot savu dzīvi un laikmetu, kurā dzīvojuši. Lielākoties tās ir rakstītas dienasgrāmatas, dzīvesstāsti un atmiņas, kā arī dažādi materiāli, kas sniedz papildinošu informāciju – fotogrāfijas, intervijas ar rakstītājiem un radinieku stāsti par viņiem. Autobiogrāfiju krājuma veidošana aizsākta 2018. gada sākumā ar mērķi saglabāt dzīves pierakstīšanas tradīciju Latvijā, dokumentēt to un veicināt šīs tradīcijas turpināšanos.

Vairāk informācijas šeit.

 

 

 

 

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!