Dāvis Drēziņš
pirms 4 gadiem
Laba recenzija. Raidījums ir pagalam neveikls.
"Adreses" un "Atslēgas" ļoti patika. Tiem raidījumiem Ķibilda augstprātība pat piestāv, jo provocēja. "Kultūrdevā" pilnīgi pretēji. Sajūta tāda, ka it kā kāds ar apzinātu pārākuma apziņu "parastajai tautai" piedāvā savu izlasi par aktuālo.

andris-g GRINBERGS
pirms 4 gadiem
nac pie manis - kaut facebook- - ATKAL PILNIBAA TEV PIEKRITU/// TAS NAV ZELABAS TA IR REALA SITUACIJAS VERTESANA - PUBLISKI/ ko nu galigi neatlaujas musu intligence/ kas sa vai ta ir ATKARIBAAA////PALDIES /

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Andri, kā Tu to domā - nac pie manis?
tā es nevaru - nu Tu man uzsmaidīsi un es kā dūja uzreiz šūpoties uz nākošo zariņu; vai es kāda dzejniece vai, kas pievilina, piesaista vīrieti un tad davai - klapē pa dzīvi un dzeju, kā saka līdz mūžībai un tai pāri
nē, Andri, ar mani tā nav. Esmu kārtīga latviešu sieviete. Tagad šuju sev kleitiņu - kuturjē stilā, šorīt tv rādīja Daudziņu ļoti smukā džemperī, atvēru savu džemperu atvilktni - tur visi, nē, gandrīz visi manis pašadītie. Uzvilku tādu gaišu, mīkstu , vai es sliktāka par Daudziņu vai.
Pārstādīju puķes, pa vasaru saaugušas kā trakas, nez tā 5 g dēļ vai kā, bet jā - saauga tā, ka bija jādala un tagad jāuzmana. Es lieku ledus gabaliņus, struktūrēts ūdens tā teikt. Man šķiet, ka viņām patīk.
Garšo gaļa. Tikko Jēkabpils Lauku šikā ēdu ļoti garšīgu. Ja mani piedraugosi FB , tad nosūtīšu bildi. Uzņēmu ,lai skumīgākā brīdī ir labas atmiņas , kopaskatīties. Viena lieta gan man nesanāk - brokoļi uzvārās vai par daudz vai par maz un vienmēr ta, bet es nepadodos - cenšos un gan jau kaut kad . Jā, ko spriest jau nu mums būtu gana daudz.

andris-g GRINBERGS
pirms 4 gadiem
paldies SKAISLE JATALNIECE- PILNIBAA PARAKSTOS VISAA KO UN KA JUS RAKSTAT/ SAUKSIM TACU REIZ LIETAS SAVAA ISTAA VARDAA- SAI LISKIGA LATVIJAS CENZURAS MASU MEDIJU TELPAA////

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Andri, Tu man arī ļoti patīc:) Nopietni:) Bet ja vēl nopietnāk, tad ir vēl sliktāk, kā es rakstu

Es patiešām domāju, ka mēs kā tauta nevis iznīkstam, bet tiekam iznīcināti. Piemēram. Lūk, Kairišs izlasīja Fēgezaka Baltiešu gredzens, nezinu vai kāds viņam ieteica izlasīt arī Herberta fon Blankenhāgena Pasaules vēstures malā. Varbūt būtu tapusi cita izŗāde, bet - ne par to šoreiz
Lūk, intervijās un reklāmās Kairišs un aktieri skandināja - kā latvieši nenovērtē savu vēsturi, kā noniecina to , kā nodarījuši pāri vācbaltiešiem utt. utjpjr.
Saprotama lieta, ka tas man nenormāli ķērās pie sirds. Sākot jau ar pašu izrādi - tā bija ļoti vienpusīga un ļoti abstrakta un ļoti plaģiātiska. Pēc šobrīd valdošā principa - nevis izstāstīt stāstu, bet - izstāstīt kā es jūtos par to.
Es uzskatu, ka ir jāiet solis atpakaļ - mēs esam tik nezinoši !!! Vācbaltu mantojumu nīcināja laukā ne jau tikai padomju okupācijas režīms, arī Ulmanis vācbaltiešiem pateica uz neredzēšanos.

Tagad LNB ir izcilā Kristīne Zaļuma ar savu izcilo izstādi - kāpēc par to nav dokumentālo filmu seriāls LTV1 programmā? Vācbaltu bibliotēkas taču ir mūsu nacionālās kultūras pamatā. Elle un idnija - vācbaltu asinis ir mūs dzīslās un labi ka tā.
Mana svēta pārleicība ir tāda, ka tie ir šie čekistainie asisnsuņi - es viņus saucu par kuļturščikiem , kuri ir ieinteresēti šo mūsu vēsturi noklusēt , turēt kaut kur pagultē un iespert sejā , ja nu izdomā izbāzt galvu un par sevi atgādināt.

Klau - mums ir unikāls vācbaltu materiālās kultūras mantojums - muižas, baznīcas , visādi nami - cik miljardus čekas kontrolētā un latviešu politiķu atbalstītā būvniecības nozare mums ir nozagusi un līdz ar to iznīcībai šo mantojumu nolēmusi

klau, Gaiķu baznīca - valsts nozīmes kultūras mantojums - draudze - veci, klibi,stīvi - bet saglāba baznīcu, izārstēja no branta - bet iedomājies - palika pārādā valstij pvn -par valsts nozīmes kultūras pieminekli - kuru nabaga draudze saglābj - tai Bābeles maukai nav kauna prasīt un pieprasīt

labi, vairāk tā neraksti, citādi dabūsi ilgi manas žēlabas klausīties:)

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Ja par Kultūrdevu. Uzskatu, ka šī raidījuma ideja savā būtībā ir nožēlojama. Lai sevi izglītotu es katru rītu skatos Rīta PANORĀMU. Kolēģes skatās EURONEWS - es nolēmu palikt pie RĪTA PANORĀMAS. Lai sabiedrība nebūtu jāinformē par valstī notiekošo , tad lielu daļu RP laika aizņem kultūras un izklaides afišas. Kad šorīt sāka tingeļot Holšteins un Kaupers, es izslēdzu un ieslēdzu Radio 3 un visu atlikušo rītu klausījos kultūras afišas.

Manā vērtējumā, šī Kultūrdeva ir tāds dziļi simbolisks pasākums - nonivelēt kultūru līdz tādam līmenim, ka mēs vairs nespējam ar to identificēties.

Jau kad bija Raiņa un Aspazijas jubilejas gads, es patiesi pārdzīvoju to, ka tā kulminācija bija izlasītai publikai - pusei ar ielūgumiem - apmaksāts koncerts Dzintaros un papes skulptūras operas kanālmalā.

Mēs tikko svinējām valsts simtgadi - Raiņa vārds - tā vīra vārds, kurš taču bija tas lapnesis gan nācijas apvienošanai, gan iedrošināšanai uz savu kultūru, savu valsti - jā tāds Rainis netika pieminēts, ja vien neskaita vārda tiešā nozīmē tizlo, plaģiātisko Raiņa skulptūru pie LNB. Kuru es būtu gatava iemest Daugavā , jo tā pazemo Raini

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Piekrītu par 101% autoram attiecībā uz Kultūrdevu.
Par raidījumu Adreses es domāju, ka tas ir labākais izglītojošais raidījums sabiedriskajos medijos - ever. Nu labi - kopš LATVIJAS TV vispār pastāv.
Raidījums Atslēgas man kā vēsturniecei likās paviršs un virspusējs, tomēr savus iebildumus noriju, jo valsts simtgades gadā tas bija vienīgais raidījums par vēsturi vispār. Nenormāli nožēlojami priekš brīvas un neatkarīgas valsts, bet absolūti saprotami priekš čekistainas valsts.
Absolūti nepieņemami un ne tikai kaitinoši, bet pazemojoši bija Ķibilda un acīmredzot režisora mēģinājumi aizraut publiku stāstot par smagiem vēstures mirkļiem ēdot, iedzerot, vai kasoties un lēkājot. Kaut ko tik pretīgu TV ekrānos neemsu redzējusi. Tāpat man absolūti nepieņemami bija pēdējo 2 sēriju nobeigumos izskanējušie Ķibilda sprediķi, ka Tev latvieti nebūs , ko kurnēt un savus ku ngus kritizēt - pats uz sevi paskaties un sevi izvērtē. Nu tāda čekistu m orāle man kā Raiņa cilvēkam atkal bija duncis sānos un nepārejošas sāpes.

andris-g GRINBERGS
pirms 4 gadiem
raidijums ir reala kluda- ar pateretaju sabiedribas- lielveikalu kulturu///RAIDIJUMAM NAV KONKRETA ADRESATA////

Sunflower W
pirms 4 gadiem
Kā aktīva kultūras notikumu / pasākumu apmeklētāja esmu palaidusi šo raidījumu garām. Par ko tas liecina - ka neesmu pietiekami kulturāla vai arī tomēr, ka raidījums nav spējis piesaistīt mērķauditorijas uzmanību :)
Intelektuāļiem nereti pārmet augstprātību vai snobismu, taču, manuprāt, tādā gadījumā tas ir pseidointelekts. Jo lielāka kopmpetence, jo plašākas zināšanas, jo vienkāršāka un iecietīgāka ir attieksme pret jebkuru mēģinājumu radīt kādu kultūras vērtību, nevis vīpsnāt, ka atkal kaut kas nav izdevies vai tas nav tā, kā tam vajadzētu būt - tas par attieksmi pret kultūras veidotājiem. Kaut kur lasīju, ka ideju / mākslas radītājus un kritiķus nedrīkst konfrontēt, jo tie ir savstarpēji izslēdzoši faktori, kas viens otru iznīcina. Tāpēc novēlu, lai sanāktu tas, kā tik ļoti pietrūkst jau ilgāku laiku - analītiski pētniecisks raidījums par kultūru, kas ceļ, nevis gremdē.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
tā doma - ka ideju / mākslas radītājus un kritiķus nedrīkst konfrontēt ir ļoti interesanta tādā ziņā, ka ļoti atbilst tam virzienam uz , kuru civilizācija virzās - tas ir - tekstu, vārdu aizstāj attēls. Teiksim foto - jauna sieviete un mašīna - tas ir labi. Pat nevajag nekādu tekstu - cool vai wow, skaidrs, ka sieviete ir pilna ar olšūnām, bet mašīna ar zirgspēkiem un neko daudz vairāk jau arī nevajag.

Kā veco laiku cilvēks, es domāju gluži pretēji. Man ir izšķirīgi svarīgi sarunāties un dzirdēt viedokļus un mēģināt saprast , kāpēc kāds uzskata, ka tāda un tāda filma ir laba , vai gluži otrādi - slikta. Saprast, kāpēc tā rīkoties ir labi, vai gluži otrādi - slikti. Bez kritiskās domāšanas, pirmkārt, jau attiecībā uz mākslu - domāšana kļūst lieka ,nevajadzīga miesas funkcija. Uz to mēs virzamies vai tiekam virzīti.

Latvijā kritika , kaut vai literatūras kritika ir iznīcināta, lai pasargātu, lai veicinātu jēlu, gļēvu, nevienam nevajadzīgu literāru darbu radīšanu un tas trakākais ir - pārdošanu tālāk.

Cik interesanti - vakardien Slucka saka - vēsturnieki neko nevar pateikt par mežabrāļiem, nav izpētīta vēsture. Protams , ka nav. Kam Latvijas valsts iedeva 13 miljonus? Pareizi - lētai literatūrai un pakalpīgiem literātiem, kamēr savas vēstures pētīšanai , izzināšanai - lūk, Ķibilda versijas ēšanai un dzeršanai pa starpu.

Arī manos rados ir tādi trimdas latvieši, kuru bērni pēc 10 gadiem Īrijā latviski vairs nerunā un kuru vecmammas nu lepojas - o -mani mazbērni īsti ārzemnieki.

Savulaik nespēju izlasīt māras zālītes piecus pirkstus. Viena no retajām grāmatām, kuru centos dabūt ātrāk prom no savām mājām. Par sevi domāju, ka vai tik man nenāk virsū kaut kādi vecuma mendeļi, kad emocijas uzkaras pie kaut kā garāmejoša. Bet tad noskatījos vienu LITERARISCHES QUARTETT raidījumu , kurā 4 cilvēki spriež par 4 grāmatām. Par vienu grāmatu dalībniece teica -'' es to izlasīt nespēju, jo autora nostāja holokausta jautājumā man ir absolūti nepieņemama,mēģināju , bet lasīt nespēju. '' Tad es sapratu, ka ar mani viss ir kārtībā.

Sunflower W
pirms 4 gadiem
PS Man arī ir viena rakstniece, kuras grāmatas stāv nelasītas, jo man nepatīk, ko viņa runā intervijās, pastāvīgi kāpjot uz vieniem un tiem pašiem grābekļiem :)

Sunflower W
pirms 4 gadiem
Īstenībā tas bija vairāk teikts par biznesa idejām. Ja iedomājamies piramīdu, tad tās virsotnē ir ideju ģenerators / fantazētājs, zemāk - realizētāji, vēl zemāk - resursi, kas nodrošina ideju realizēšanu, un vēl zemāk - kritiķi, kas testē un norāda uz vājajām vietām, lai realizāciju uzlabotu un novērstu kļūmes. Šādā kontekstā kritiķi un radītāji nedrīkst konfrontēties. Biju domājusi, ka kultūrā tas arī derētu :)

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
es sapratu, ka Tu gribi, lai atkal saka tikai labo vai neko.
Manā vērtējumā labs kritiķis ir tas, kurš pamana, izceļ , novērtē to, ko citi nav spējuši.
Un tādus cilvēkus vajadzētu katrā nozarē, katrai sabiedrībai.
Šodienas informācijas pārbagātībā tas ir īpaši aktuāli. Bet pie mums process notiek otrādi - zinošākie speciālisti kļūst veci un aiziet un vietā nav , kas nāk . Tad pašas banalitātes -jeb kā teica māra upmane - izveicīgākie un drosmīgākie tiek gan pie sevis slavēšanas, gan naudas resursiem.
Lūk, Rundāles pils - tur notiek paaudžu maiņa, un kas ir svarīgi - nav vairs speciālistu ģenealoģijā un citās smalkās nozarēs , vienkārši nav vairs zināšanu nesēji sabiedrībā.

Par mākslu - es tiešām domāju, ka tā spēj padarīt cilvēku labāku , skaistāku, gudrāku.
Bet - tikko runāju ar mammu. Arī viņa saka, ka ja nezinātu Pūt , Vējiņi no Pieša filmas , to Seņkāna izrādi saprast nebūtu iespējams. To pašu viņa saka par Daugavpils PURVA BRIDĒJU , ja nezinātu Leimaņa filmu, Blaumaņa lugu - Daugavpils izrādi noskatīties tā, lai būtu saprotams sižets - nav iespējams. Tad - jautājums - tie ir teātra eksperimenti ? Gluži kā savulaik modernā māksla eksperimentēja ar formu ? Vai tā pati - VKKF finansētā Evija Vēbere?
Izglītota sabiedrība par to runā , spriež, cenšas nonākt pie kaut kādiem secinājumiem - kopsaucējiem - pie mums ?

Sunflower W
pirms 4 gadiem
Nē, Tu nesaprati. Es uzskatu, ka kritiķis var kritizēt izpildījumu (kā), nevis koncepciju (ko).

Diemžēl kritika nav objektīva - ja kaut kas tiek slavēts vai nopelts, tad vadošajam solistam pievienojas viss koris :)
Tagad precīzi no galvas nepateikšu, aptuveni no 17 teātra kritiķiem 15 Pūt, vējiņus uzskata par gada labāko izrādi. Un tas ir tas, ko es nepsaprotu - varbūt īstenībā tas nav kritiskās domāšanas trūkums, bet patstāvīgas domāšanas trūkums, kas piemīt vairākumam. Ja noņemtu Kalniņa mūziku, kas paliek pāri - instalācija.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
manā izrādē - 31,08, pat Kalniņa mūziku pacentās izvarot - neritmā skanēja, pustaktī beidzās katru reizi - zini - it kā pačurāt neļautu - no poda rautu nost - un tad nu staigā slapjām biksītēm

tā bija nenormālākā haltūra un ja tādu izrādi nosauc par labu, tad jautājums ir nevis vai kritiķiem kāds maksāja, bet - cik samaksāja - ja es tā darbā haltūrētu man ar kāju pa pakaļu un labi tālu - piedod par vulgaritāti - bet tā ir

noskatījos arte.tv filmu - tur ir par to , ka jo sliktāka pārtika , jo debīlāki - piedod , cilvēki
Lūgums pārbaudīt un apstiprināt

http://www.youtube.com/user/ARTEde
to var attiecināt uz kultūras dzīvi Latvijā - jo debīlāka kultūrvide, jo debīlāka tauta - bet ko tad varas elitei citu vajag kā vien paziņot , ka latvieši ir nezinoši, slinki, nevīžīgi, nekulturāli - vārdu sakot - idioti -

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
ķibilda raidījums nu nav nekas radošs, tas ir informatīvs, manā vērtējumā, neveiksmīgs un neinteresants , tāpēc attiecināt uz šo radošo neaizskaramību es nekādā gadījumā negribu

ja pie nodokļiem , ko valstij maksāju es pieskaitu 21 pvn - gan par precēm, gan pakalpojumiem, tad es apmēram pusi no nopelnītā atdodu valstij un pretī saņemu - medicīnā - ģimenes ārsts + piga izmeklējumiem, sociālās garantijas - kuras man apcērp ar katru gadu , pigu un ciniskus žestus no tiesu sistēmas, nu un mediji - sabiedriskie - RUSSIA TODAY un kā saka - piķis uz puļķa. Nē - es tā neesmu uz mieru.
Tā nedrīkst palikt un tā nepaliks.
Tas ir neneormāli, ka neplpā sēž un visu diriģē komunistu čekistu ziedu laiku cilvēki un viņu asistenti un būtībā visu naudu notriec sev algās un komepnsācijās un sabiedriskos medijus padara par valsts bojāejas kapu zvaniem
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!