avral avral
pirms 6 gadiem
Starp citu, latviski iznākušajā Tonija Džada eseju krājumā Pārvērtēšana ir ļoti labs gabals ar Ārenti.

Guntis Kārkliņš
pirms 6 gadiem
Lūk! lūk! Šeit pat blakus ir gan okupācija, gan atmoda, gan privatizācija gan kapitālisms, gan liberālisms, gan sociālisms. Jebkura situācija ko tad nu es, es jau neko nevaru, es daru tikai savu darbu, par darbu pienākas samaksa, man un maniem bērniem gribas ēst utt. utml. visi šie argumenti zināmos apstākļos vienkāršu cilvēku padara par noziedznieku, jo viņs negrib būt anonīms, nevienam nezināms miris varonis.

Awaken
pirms 6 gadiem
Paldies autorei par recenziju! Šodien pat noskatīšos filmu. No politikas teorijas vēstures kursa atceros, ka Ārentes ieguldījumus bija totalitāro režīmu pētniecībā. Jāatsvaidzina būtu zināšanas, bet atceros, ka viņa pētīja dažādu faktoru sakritību, kas notika vienlaicīgi dažādās valstīs. Arī sākotnējās demokrātiskās masu kustības, kuras pārauga masu pārvaldāmā aparātā. Noteikti jāskatās šī filma!

Anda Baklane 1
pirms 6 gadiem
Ā, skaidrs. Es izlasītu. Lai nu kā, mani personīgi interesē, vai šī traģēdiju un noziegumu atcerēšanās un šausmināšanās patiešām darbojas kā laba profilakse, lai kaut kas tāds nākotnē nenotiktu. Nepamet aizdomas, ka to mērķauditoriju, kas mēdz diriģēt masu slepkavības, šādas pamācības neskar un neiztaisno. Pārējie savukārt nekādus šausmu darbus neuzsāktu arī tad, ja viņiem par holokaustu skolā nemācītu. Toties viņiem no šīs vēstures mācībstundas jāiegaumē, ka laicīgāk jāsāk pretoties. Taču nacisma situācija ir unikāla arī tajā ziņā, ka tā ir viena no retajām, kur skaidri redzams, kuri ir ļaunie. Lielā daļā gadījumu - kā šī brīža ģeopolitiskajā ainavā - mums ir darīšana ar kaut kādām "cauraugušām" formācijām, kur pašaizliedzīgam cilvēkam ar sirdi kā dimanta oliņu vairs nav skaidrs, kur ieguldīt savu enerģiju.

Anda Baklane 1
pirms 6 gadiem
Jā, tas ir ļoti ticams, ka balts un melns rādās tikai no paliela attāluma. Arī cilvēku uzskati tolaik bija citi, rasisms skaitījās dabīga lieta.

Anda Baklane 1
pirms 6 gadiem
Starp citu, arī filma ir nevis par nacismu, bet par personību, kas uzdrošinājās uz nacismu palūkoties mazliet atšķirīgā rakursā - visiem par lielu sašutumu. Tā nav filma, kuras mākslinieciskais uzdevums ir atgādināt par nacisma šausmām.

Anda Baklane 1
pirms 6 gadiem
Ak tā? Un kurš te ir domāts tas baironiskais varonis? Un kurš rausta aiz ūsām? Un kāds tam sakars ar baironisku varoni?

PRTG
pirms 6 gadiem
Filmu esmu jau noskatījies, teicama. Paldies par paplašināto kontekstu attiecībā uz nacistiem iesniegtajiem ebreju sarakstiem. Tiešām žēl, ka iespējams tieši šī jutīgā jautājuma nepietiekama izpēte un kļūdainie secinājumi par sadarbības cēloņiem izraisīja tik lielu pretrunu kamolu pēc darba publicēšanas.

akmens
pirms 6 gadiem
Kas bija komisāri un čekas darboņi? Mēs runājam par noziegumiem, izdarītiem pret ebrejiem, bet kurš runās par H-bom izgudrotāju?
Ir tautības, kas vienlaikus apzīmē arī profesiju.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!